Egyéb

Már a megjelenés napján feltörték a Rage 2-t

metabro - 9 hónapja

Nem húzta sokáig az id Software legújabb üdvöskéje.

A kalózok szokás szerint alig várják az újabbnál-újabb játékokat, főleg ha DRM védelemmel vértezték fel ezeket a kiadók, hiszen a kihívást nem a kalózkodás, hanem a védelem kicselezése jelenti számukra. A Rage 2 esetén nem kellett túlságosan sokat dolgozniuk, ugyanis sikerült mindössze pár óra alatt feltörni a Denuvót. Természetesen azonnal a torrent oldalakon landolt a Rage második része, amit már tízezrek húztak le a megjelenés napján. 

A kalózok rendkívül egyszerű módszerrel törték fel a játékot. Mivel a Rage 2 kiadója a Bethesda volt, így természetesen nem csak a Steamen, hanem a Bethesda Launcheren keresztül is elérhető volt a játék, ahol viszont nem a Denuvóval védett verziót kapták a felhasználók.

Idén nem a Rage 2 az első Denuvo védelemmel felvértezett játék, amit a megjelenés napján törtek fel, a Devil May Cry 5 is hasonlóképp járt, de a többi nagy név esetén sem kellett túl sokat várni:

Rage 2 cracked: 0. nap

Metro Exodus cracked: 4 nap

Devil May Cry 5 cracked: 0. nap

Resident Evil 2 cracked: 6 nap

Far Cry New Dawn cracked: 6 nap

Ace Combat 7 cracked: 13 nap

A kérdés továbbra is adott: Van-e értelme egyáltalán a drága másolásvédelemmel ellátni a játékokat, amikor csupán pár napig húzzák.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva