Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
HS
Ezt biztosan nem így képzelte a Blizzard: unalmas és egyhangú a Specialist formátum
Ezt biztosan nem így képzelte a Blizzard: unalmas és egyhangú a Specialist formátum

Hétvégén lezajlott a Hearthstone Grandmasters sorozat első hete, melynek formátuma a Specialist. Aki esetleg lemaradt volna: gyakorlatilag a (többek között) Magic-ben is ismert kiegészítő pakli használatára van lehetőség ezen a formátumon, annyi csavarral, hogy van egy fő pakli, és egy másodlagos, illetve harmadlagos deck: ezek között lehet váltogatni verseny közben. Emellett fontos kiegészítés, hogy nincs értelemszerűen bannolásra lehetőség. 

A formátum sajnos sokkal unalmasabb lett, mint ahogy azt valószínű a Blizzard tervezte: a tegnapi játéknapon Európában és Amerikában is nagyrészt a Mage-Warrior-Rogue trió mutatkozott meg versenyeken, 1-2 Hunter és egyetlen egy Priest paklin kívül más nem is szerepelt. 

Rendesen ki is akadt a Twitch chat, bele is kezdtek a mémelésbe egy adott ponton Frozen és Firebat Warrior mirror meccsében:

Nos kétségtelen tény, hogy nem volt túl szórakoztató újra és újra ugyanazt látni, azonban lehetve variálni kicsit a dolgokon. Például ha lehetőség lenne bannolásra (no persze nem Class-okat), akkor ki lehetne rakni 1-2 kulcsfontosságú lapot (Rogue-nál mondjuk a Preparationt) ezáltal diverzebb metát létrehozva. 

Megoldás lehetne még, ha minden héten kiosztaná a Blizzard, hogy ki melyik Class-t kell, hogy hozza (vagy még inkább a résztvevő választhat egyet, de utána X héten keresztül nem), valahogy így:

Így, vagy úgy, de el kéne kezdenie gondolkodni a Blizzardnak, hogy hogyan varázsoljon érdekesebb meccseket, mert ez így hosszútávon nem lesz kifizetődő. 

Természetesen nyilvánvaló, hogy vannak kedvelői a formátumnak - ha te is köztük vagy és szeretnél belenézni 1-2 meccsbe, akkor itt újranézheted a tegnapi játéknapot:

 

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Két új Outfit is debütál ma! - Megérkezett a Raging Storm szett az Item Shopba

Egyből négy új kozmetikai elem érkezett a mai kínálatba.

Lezajlott a nyugdíjas CS:GO világbajnokság döntője, minden résztvevő 60 fölötti volt

Commodore 64-en kezdték, mostanra esportoló nagyszülő lett belőlük.

"Vault fesztivállal" jelent meg az új szezon - Megérkezett a Season 9!

Íme minden, amit a v9.0-ás frissítés hozott nekünk.

Urald a vihart: Íme a 6. heti küldetések listája!

Elérkeztünk a heti küldetések második feléhez.

×