Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Gaming
Ez lehet a jövő? Fizetős megoldással kerülhetjük el végleg a toxic játékosokat
Ez lehet a jövő? Fizetős megoldással kerülhetjük el végleg a toxic játékosokat

A kísérleti újítás lényege, hogy teljesen kizárhassuk a nem kívánatos játékosokat meccseinkből. A toxic ellenfelek, vagy éppen csapattársak reportolására és elkerülésére rengeteg módszer létezik a multiplayer játékok világában. A legnépszerűbb az ingame report rendszer, itt jelezhetjük a fejlesztőknek a nem kívánatos személyeket, akik jó esetben utólagos elbírálás alapján meg is kapják büntetésüket. Illetve ott van még a kiemelt, prime státusz elérése, ahol csak megbízható játékosok játszhatnak együtt.

Ezúttal azonban a Valve egy teljesen új lehetőséget villantott, melynek első kísérleteit már meg is kezdték.

Az idei Battle Pass előfizetés mellé beépítették az "Avoid Player" funkciót is, melynek célja a toxic játékosok távol tartása. A dolog elsőre (és egyébként másodjára is) kicsit drágának tűnik, hiszen 10 dollárt kérnek érte, de maga az ötlet zseniális! Nem csak egyszerű report, ami lehet nem is vezet eredményre, hanem szó szerinti ingame letiltás.

  • Az "Avoid Player"-nek köszönhetően a report típusától függően az adott játékost sem csapattársként, sem ellenfélként nem fogja többé ugyanabba a meccsbe dobni, mint minket.
  • Ha csalóról vagy rasszista megnyilvánulásokról van szó, értelemszerűen teljesen kiveszi az algoritmusból.
  • De ha például csak folyamatos vitatkozásért jelentjük, ellenfél még simán lehet belőle. Minket az már nem fog zavarni.
  • Az "Avoid Player"-rel megjelölt játékost innentől kerülni fogja a Matchmaking algoritmus, és nem dob össze vele egyetlen egyszer sem minket.

Vagyis azonnali, és kivédhetetlen megoldást kínál a toxic játékosok ellen. Felmerül azonban a kérdés: miért csak pénzért elérhető mindez? Ennek a funkciónak igazából minden játékban alapfelszereltségnek kellene lennie, annyira jó és annyira hasznos!

Reméljük a Dota2-es kísérletek kedvező képet mutatnak majd az "Avoid Player"-ről, és fokoztaosan minden játékbe beszivárog egy hasonló újítás. De nem a bevételek növelésére, hanem pusztán a játékélmény javítására, és a játékosok elégedettségének növelésére. Vagyis ingyen!

 

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Az IKEA gamer eszközöket dob piacra

A svéd óriáscég is úgy döntött, hogy beszáll a gamer iparágba, ami folyamatosan dübörög.

Fejbe lőttem mégsem adta be, ez miért van?

Jó pár bug van a PUBG-ben, épp ezért sokan mindent annak könyvelnek el, pedig ez azért ennél bonyolultabb.

Még a Default Skinek is új ikonokkal hódítanak a v10.10 tartalomfrissítése óta

Egyre jobban néz ki a játék kívülről, reméljük hamarosan a mechák játékmenetén is változtatnak.

Bejelentették az ICL 54.-et - Elindult a nevezés!

Az idei évi utolsó ICL, ahol a CS:GO-é a főszerep.

×