Fortnite

Tfue botrány: A FaZe Clan hivatalos közleményt adott ki, mindent tagadnak

metabro - 7 hónapja

A gaminggel és esporttal foglalkozó oldalak mindegyikén megtalálható a legújabb Fortnite botrány, amit a játék legsikeresebb játékosa, Tfue robbantott ki tegnap este. A FaZe Clan játékosa egyik pillanatról a másikra beperelte csapatát, elmondása szerint a szervezet fizikailag veszélyezteti a játékosait, valamint még a nyereményekből is lenyúlnak 80%-ot.

Persze egy ilyen helyzetben nem kellett sokat várni a hivatalos válaszra, Twitteren jelentkezett először a FaZe Clan, ahol egy bejegyzéssorozatban igyekeztek tisztázni a helyzetet. A FaZe kiemelte, amióta szerződésben állnak Tfue-val (2018 április), egy fillért sem emeltek el a Twitch, Youtube, vagy egyéb közösségi média platformból befolyt bevételéből, de még a versenyekből szerzett pénzjutalmakból sem kaptak részesedést. A nyilatkozat szerint ez alatt a kicsivel több mint egy éves periódus alatt, összesen 60.000 dollárt szerzett a csapat Tfue-ból.

Ez a nyilatkozat teljes mértékben ellene megy Tfue ügyvédjének vádjaival, ügyfelével ugyanis azért nyújtottak be feljelentést, mert elmondásuk szerint a FaZe csak az anyagi javak 20%-át engedi megtartani a profi játékosnak.

Jelenleg ott tart tehát a helyzet, hogy mindkét oldal úgy gondolja igaza van, így ha Tfue nem vonja vissza a feljelentését, a bíróságnak kell döntenie arról, mégis kinek van igaza a szóban forgó helyzetben.

A helyzet nem ennyire egyszerű, Tfue-t nemcsak a pénz helyzete zavarta, a FaZe Clan egyéb intézkedéseit is nehezményezte, több konkrét esetet is említett a feljelentésében:

  • Tfue szerint a FaZe alkoholos italokat szolgáltatott a fiatalkorú játékosaiknak.
  • Tfue szerint a FaZe túl fiatal (11 éves) Fortnite játékost igazolt, a családot és az érintett játékost (H1ghSky1) pedig arra kényszerítette, hogy hazudjanak a gyermek igazi koráról.
  • Tfue elmondása szerint a csapat kötelezte őt, hogy a gaming házba költözzön, nem maradhatott az otthonában.
  • Mindezek mellett pedig azzal is gyanúsítja a klubot, hogy illegális szerencsejátékra kényszerítették őt.

Nem a legjobbkor jön elő ez a balhé, Tfue-nak ugyanis most minden tudására szükség lesz, hogy kijusson társával, Cloakkal a Fortnite World Cupra duó kategóriában, ám egy ilyen pereskedés könnyedén kizökkentheti a játékost. Reméljük mihamarabb rendeződik a helyzet!

Az eredeti cikkünket a perről itt olvashatjátok:

 

    

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva