Counter Strike

Egyetlen mondat, de annál fontosabb az új update!

metabro - 9 hónapja

Igazából még rövidhírnek is rövid a legújabb UPDATE, de a magyarázata azért megéri annyit, hogy mégis beszéljünk róla. A legújabb frissítés ugyanis egyetlen mondatból áll csupán:

"Smoke, HE Grenade explosions, and fire are now always displayed consistently between all players."

Vagyis a füst, HEG és gyújtó megjelenítése mostantól minden játékosnál ugyanúgy néz ki. Most biztos többen felkapják a fejüket: "Miért, eddig máshogy nézett ki mindenkinél?" Igen, eddig ugyanis kliens oldali megjelenítése volt a gránátoknak, mindenkinél teljesen más.

Nézzünk csak egy példát 3kliksphilip korábbi videójából. Tökéletesen látszik ugyanannak a füstnek két különböző alakja. A bal oldali sokkal szélesebb, szinte teljesen kitakarja a szélső alakot, mely a jobb oldalin tisztán látszik. A bal oldalin látszódik egy kilógó könyök, ami a jobb oldalin teljesen eltűnik. Cserébe a jobb oldalin sokkal tisztábban látszódik a középső alak, ami meg a bal oldalin tűnik el. Ahány füst, annyi látásmód…

Ezért fordulhat elő, hogy úgy lőnek le a füst túloldaláról, hogy nekünk fogalmunk sincs az ott lévő ellenfélről. Ő viszont tisztán lát minket, az ő kliense ugyanis egy másik alakú füstöt töltött be, amin mi tisztán látszunk.

Ennek vetett most véget a Valve, azáltal hogy egységesítették a kinézeteket. Egyelőre nem tiszta, milyen megoldással álltak elő a fejlesztők. Lehetséges, hogy mostantól egyetlen fix formával dolgoznak, hogy mindenkinek ugyanazt töltse be, de az is lehet, hogy szerver oldali lett a betöltés és nem bízzák innentől mindenkinek a saját kliensére.

Egy biztos, egy súlyos hibával ismét kevesebb, köszönjük Valve! 7 év után ennek már éppen ideje volt!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva