CSGO
Közelség helyett nyelv alapú matchmaking keresés? Jöhet!
Közelség helyett nyelv alapú matchmaking keresés? Jöhet!

Sokak életét megkönnyítené egy ilyen újítás a játékban. A random csapattársakat mellénk dobáló algoritmus viszonylag egyszerű paraméterekkel működik. Hasonló ügyességi szintű és közel azonos pinggel rendelkező játékosokat próbál összepárosítani, a minél élvezetesebb meccsek érdekében. A hasonló ping értelemszerűen földrajzi közelségből fakad, hiszen az azonos szerveren játszók között onnantól már csak a hálózati kapcsolat, illetve a PC jelenthet különbséget.

Amerikában ez a rendszer tökéletesen is működik, hiszen a szerveren játszók mind ugyanazt a nevet beszélik. Európában viszont, ahol apróbb országok sokasága tartozik ugyanarra a szerverre, már sokkal problémásabb a dolog.

Szinte kizárt, hogy mindenkinek ugyanaz lenne az anyanyelve. Egész Európára két szerver jut és kész.

Orosz, török, német, francia és lengyel csapattársak tömkelegét zúdítja ránk a matchmaking algoritmus, ami alaposan megnehezíti a játék közbeni kommunikációt. Van olyan, amikor csak szimplán nem hajlandóak megszólalni angolul, és előfordul, hogy nem is beszélnek idegen nyelveket.

Ezen változtathatna a nyelv alapú matchmaking keresési opció!

Meccsek indítása előtt tehát nem csak a választott mapokat lehetne bepipálni, de azokat a nyelveket is, melyeken kommunikálni tudunk majd játék közben. Ezzel biztosíthatnánk a csapattársaknak, akik szintén ilyen nyelvi beállítással keresnek társat, hogy megértjük amit mondanak és válaszolni is tudunk majd. Illetve mi is nyugodtak lehetnénk, hogy hozzánk hasonlóan infózni vágyó csapattársakat kapunk majd. Aki persze nem pipál be semmit, azt ugyanúgy az eddigi algoritmus dobálná be, a  már megszokott módon random csapatokba.

Ti mit szólnátok egy ilyen opcióhoz? Feleslegesnek tartjátok, vagy örülnétek neki? És ha bejönne, használnátok?

 

Olvastad már ezeket a cikkeket?

FIFA 19 Carniball Gomez 90 SBC tippek

A Carniball okán zseniális lapokat húzhatunk be pakkokból, de SBC-ből sincs hiány. Itt vannak a mi csapataink Gomez 90-es lapjához!

LOLbox-image

Véglegesnek tűnik Aatrox változtatásainak listája - Újból Repertoir osztott meg részleteket

Riot Repertoir a Twitteren osztotta meg Aatrox változtatásainak végleges listáját.

Újabb Fortnite Skin csomag érkezett - Elérhetővé vált az ingyenes, PS Plus exkluzív Carbon Pack

Megérkezett a legújabb, ingyenesen kiüthető Skin csomag a játékba!

A csapattársai már nem bíznak benne, coldzera biztosan távozik a csapattól!

Úgy néz ki, megromlott a viszony a csapattársak között.

×