Advertisement Gate sponsorship Gate sponsorship
League of Legends

Megelégelte Karthus dominanciáját a Riot Games – Érkezik az Ultimate nerf

metabro - 7 hónapja

Egyik pillanatról a másikra úgy döntött a Riot Games, hogy gyengíteni fog a már jó ideje kiválóan teljesítő "egy gombos" karakteren.

Karthus lassan már teljesen eltávolodik a mides pozíciótól, a tavalyi évben a Dark Harvest okán a "lövész" pozíciójában kezdték el egyre többen használni, aztán idén a dzsungelt hódította meg, s tette abszolút uralkodójává magát. Ebben a stabil, relatíve gyors tisztogatása és az ultija segítette, ami lehetővé tette azt, hogy hatos szinttől az összes ellenséges játékos stressz-szintje az egekbe lendüljön. Garantált 200-nál is több sebzést tudott leosztani a játék elején, ami egy early skirmish esetében sorsfordító tud lenni, ráadásul mindezt egyszerre az összes ellenfélre el tudta lőni. Nem csoda hát, hogy több hónapos dominancia után a kiadó is kicsit megelégelte a metát és szeretnék új irányba terelni a játékosokat…

A karakter jelenlegi PBE kiadása a kanyarban sincs az élő szerveres Karthus-hoz viszonyítva, szignifikáns mennyiségű sebzést veszített ugyanis a Requiem (R képesség) a tesztszerveren. A jelenleg éles verzió a képesség szintjéhez viszonyítva 250/400/550 sebzést oszt, valamint mindehhez még hozzácsapódik az AP-ja 75%-a. Nos, a tesztszerveren ez 200/350/500-ra módosult, sőt még az AP arányból is vesztett, a PBE-n már csak az össz AP 65%-át hasznosítja a képesség.

Vagyis úgy ahogy van, kihúzták a talajt Karthus alól!

Eddig azért volt Karthus kiváló választás, mert aránylag gyorsan képes volt eljutni arra a pontra, hogy eltakarítsa az ellenfeleket az útból egyetlen kattintással. Ez mostantól sokkalta lassabban fog összejönni, ami miatt valószínűleg új lehetőségek után fognak nézi a dzsungeles játékosok. Félreértés ne essék, nem lesz haszontalan Karthus, így akik szeretik játszani még nem kell, hogy lemondjanak róla, de általánosan nem lesz a legjobb választások között innentől kezdve, így valószínűleg a profik teljesen le fognak tenni a használatáról.

Persze ez még csak a tesztszerver, meglátjuk, hogy az éles frissítésbe is bekerül-e az ulti nerf! 

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva