Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Gaming
A Twitch hadat üzent a pornónak - A tisztogatás elkezdődött!
A Twitch hadat üzent a pornónak - A tisztogatás elkezdődött!

Egyre nagyobb problémát jelent a felnőtt tartalom a Twitch platformjain.

A stream óriás folyamatosan harcol a szabálysértő tartalmak ellen, persze a jelenlegi rendszer közel sem tökéletes, elég ha arra gondolunk, hogy egy erotikus adás nemrég még a főoldalra is felkerült. Ezúttal a Valve-féle Artifact szekciót lepték el a trollok, ez a Twitch sötét oldalaként funkcionált egy jó ideig, ugyanis az Artifactot szinte senki sem streamelte. 

A pöcegödör szekció nagyobb visszhangot kapott, mivel nemrég egy új-zélandi mészárlást közvetítettek, amit mintegy 3000 néző követett. A nagy visszhangot követően a Twitch is megszólalt:

“Sürgősen dolgozunk a sértő tartalom eltávolításán és az összes ilyen fiókot felfüggesztjük. Továbbá az újonnan regisztráltak számára ideiglenesen letiltottuk a streamelés lehetőségét.”

A Twitch elnézést kért a kellemetlenségekért, megígérték hogy minél gyorsabban lezavarják a tisztogatást és a későbbiekben visszaállítják a régi rendszert, azaz az újonnan regisztráltak is azonnal streamelhetnek majd, csak először oldódjon meg a probléma. 

Az IRL és a Twitch

Az IRL “Just chatting”  szekció már régóta a Twitch része, viszont a közösségen belül óriási feszültségeket generál a mai napig, hiszen a legtöbben csak beszélgetni járnak fel, ami egyáltalán nem kötődik a gaminghez.

Mindeközben a Twitch hadat üzent a csöcsstreamereknek, akik valóban szép számmal tűntek el a süllyesztőbe, elég ha a 2 éves cikkünkre visszagondolunk, itt 9 streamerből 7-et bannoltak az évek során. A probléma csupán azzal van, hogy egyesek mindig átcsúsznak a rostán, hiszen óriási nézettséget generálnak a platformon. 

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből az egész háborúból és hogy hajlandóak-e feláldozni alkalom adtán az irl szekciót. 

Ezt olvastad már?

 

×