Gaming

“Feliratkozói stream? Ezzel csak a magamutogatók fognak jól járni”

metabro - 9 hónapja

A feliratkozói stream továbbra is rendkívül megosztja a Twitch közösségét.

A Twitch mára már óriásivá nőtt, viszont nagyon úgy fest, hogy a befektetők még több pénzt akarnak kihúzni a platformból, épp ezért érkezhet meg hamarosan az előfizetői stream, aminek segítségével a streamereket kizárólag a feliratkozóik érhetik el. Ez persze csupán egy opció lesz és az használja majd, aki szeretné, de a közösség szerint ez egyáltalán nem fair és súlyos következményekkel járhat. Már a több millió követővel rendelkező streamerek között is ez a téma. A Twitch egyik legnépszerűbb streamere, Cohhcarnage elárulta, hogy szerinte milyen hátulütői vannak az új opciónak:

"Őszintén, ez több szempontból is nagyon rosszul sülhet el…. Csak várjuk meg, amíg az ASMR és a hiányos öltözékben pózoló Just Dancing streamerek rákapnak a dologra: Héj, a normál streamemben ennyi ruhát veszek fel, de majd később, a feliratkozói streambe pedig már csak ennyit. "

Cohhcarnage nem egyedül van ezzel a fikcióval, hiszen a kezdetben többen azonnal a webkamerás pornó oldalakra asszociáltak, ami még csak távolról sem egyezik a Twitch alapötletével. 

De mi is az az ASMR?

Az ASMR az Autonomous Sensory Meridian Response rövidítése, ami magyarra fordítva önálló érzéki-idegi reakciót jelent. Ez persze nem mond túl sokat elsőre, a gyakorlatban arról van szó, hogy az efféle – általában női- streamerek az intimitás határát súrolva kedvesen, sejtelmesen suttognak, illetve lassú, precíz mozdulatokkal bizonyos tevékenységeket folytatnak. A Twitch-en Amouranth az egyik legnépszerűbb  ASMR streamer, vele valószínűleg mindenki összefutott már, hiszen minden adását több ezren követik.

Bár Amouranth már több alkalommal megszegte a szabályzatot a lenge öltözetével, – amiért elvileg végleges ban járna – a Twitch mégsem bannolta a mai napig a streamert. Egyesek szerint túl nagy bevételi forrást jelent a Twitch számára, ezért nem sújtanak le rá.

A Twitch közössége több alternatív verziót kitalált már a feliratkozói streamre. Egyesek szerint az lenne a legjobb, ha a Twitch Prime-hoz kötnék ezeket az egyedi tartalmakat és a Prime összegét azok között osztanák szét arányosan, akiket néztünk az 1 hónapos időszak alatt. Ezzel együtt akár megnövelhetnék a Prime előfizetői díját is az exkluzív tartalmak miatt, de már ez is egy jóval emészthetőbb üzleti terv lenne.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg elhozza-e a Twitch a feliratkozói streamet valaha. Az biztos, hogy ha egyszer ez megtörténik, akkor teljesen átalakul a platform, nem feltétlenül a jó irányba.

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva