APEX
A TSM kezdte a legjobban az első hivatalos Apex Legends versenyt, a FACE iT Pro Series-t
aaron-igrici - Cloud - 2 hete
Címkék: Apex Legends FACE iT Pro Series
A TSM kezdte a legjobban az első hivatalos Apex Legends versenyt, a FACE iT Pro Series-t

Elstartolt az első hivatalos Apex Legends versenyszéria, amit végre a Respawn és az Electronic Arts is támogat. A FACE iT Pro Series ernyője alatt megrendezett verseny első játékhete igazán sziporkázóra sikeredett.

A versenyt egy 50.000 dolláros nyereményalapból fedezik, a sorozat pedig 8 héten keresztül fog folyni. A Battle Royale játékok esetén jól ismert "Pub Stomp" formátumban versenyeznek a csapatok, vagyis meg van határozva egy játékmennyiség, ami alatt publikus játékokba jelentkeznek be a csapatok, s az nyer, aki a megadott meccsek alatt a legtöbb pontot szerzi. A kiemelt helyezésekért meghatározott pontok járnak, valamint minden egyes kill további egy pontot ad a latba.

A versenyre 16 profi csapatot hívtak meg, akik között megjelentek a világ legnagyobb esport szervezeteinek nevei is, indított csapatot a G2, a TSM, a Cloud 9, a Fnatic, s többek között még a Team Liquid és a 100 Thieves is.

A NRG keretében pályára lépett a sokak által a világ legjobb Apex játékosának tartott Dizzy, így egyértelműen tőlük várták a rajongók a legjobb teljesítményt. Végül kiderült, hogy egy fecske nem csinál nyarat (holott majdnem sikerült), az NRG-t a 12 mérkőzés végére beelőzte a TSM, s így a fekete-fehér amerikai gárda került a pontverseny élére. Fontos, hogy minden egyes játékhetet külön-külön értékelnek, de a versenysorozat végén 10.000 dollár bónuszt kap az a keret, amelyik a 8 hét alatt összesen a legtöbb pontot szerzi.

A verseny most június 14-ig szünetel, ugyanis a FACE iT ECS hetedik szezonjának CSGO döntőire készül a platform, utána viszont teljes gőzzel tér vissza az Apex Legends Pro Series, s remélhetőleg töretlenül pörög le a maradék 7 játékhét!

  

×