Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Tech
Új, olcsóbb RTX 2060, 2070 és 2080 érkezhet az Nvidiától
Új, olcsóbb RTX 2060, 2070 és 2080 érkezhet az Nvidiától

Mindenki Nvidia lázban ég, de vajon mivel készülnek a zöldek?

Múlthéten írtunk az Nvidia új titokzatos promójáról, amiről azóta sem rántotta le a leplet az óriásvállalat. Ennek köszönhetően a külföldi tech oldalakon egyből elkezdtek találgatni a vásárlók és szép lassan pár szivárogtató egyén is megjelent és egyre több részletet tudhattunk meg a "Super" jelölésű újdonságokról. 

A TweakTown értesülései szerint három új, erősebb kártya érkezik, az RTX 2060, RTX 2070 és 2080-as modellek felturbózott példányaira számíthatunk, amelyek gyorsabb GDDR6 memóriamodulokkal és tovább húzott GPU/memória órajelekkel kerül majd a boltok polcaira. Az RTX 2080 Ti turbó változata viszont kimaradt, szimplán azért, mert a jelenlegi piacon bőven elég erős az eredeti RTX 2080 Ti, emellett nem igazán van ellenfele jelenleg.

A wccftech forrása már az új kártyák árairól is lerántotta a leplet, az értesülések szerint az Nvidia 100 $-ral (~30 ezer forinttal) olcsóbban fogja adni az új kártyákat, ami jókora árengedménynek számít. Ennek megfelelően az új RTX 2060 249 $-ba, az új RTX 2070 399 $-ba, az új RTX 2080 pedig 599 $-ba fog kerülni.

Elsőre furcsának tűnhet az árcsökkentés, viszont a jelek szerint ezzel próbálja majd bevédeni magát az Nvidia az új Navi generáció érkezése ellen, ugyanis ha az AMD ismét bemutat valami ütős újdonságot - ahogyan az új Ryzenekkel is tették - ,akkor könnyen lehet, hogy az Nvidia piaci részesedése tovább zuhan, pedig már a jelenlegi mutatók sem a legideálisabbak. 

A fentebb kiszivárgott információkat természetesen nem érdemes készpénznek venni, de kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből a titokzatosságból, hamarosan a nemsoká következő E3-on mindenre fény derül. 

Ez történt korábban:

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
LOLbox-image

Már fejlesztés alatt áll a Teamfight Tactics saját Match History-ja

Új funkciókkal bővülhet hamarosan a játékmód.

Gabesson: "Ezért nem gratuláltam a GamerZone-nak"

A V4 kvalifikációja után ismét magasra csaptak az indulatok.

"Forgatás helyett inkább beszélgessenek" - gla1ve üzent a magyaroknak

Gla1ve szerint sokkal odafigyelőbbnek, türelmesebbnek és megértőbbnek kellene lennie a formálódó csapatoknak, még akkor is ha nem jön a siker.

×