Gaming

Játékfüggő vagy? Most már ezt is kiderítheted!

metabro - 12 hónapja

Egy teszt segít a nyomozásban.

Egy teszt segít a nyomozásban.

Csupán nemrég betegségnek nyilvánította a játékfüggőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO), ami meglehetősen nagy port kavart hazánkban és külföldön egyaránt. Több videojátékot védő szervezet is támadta a WHO döntését, ugyanis szerintük nem rendelkeznek megfelelő tanulmányokkal, ami miatt tévesen definiálták a függőség fogalmát.

A hivatalos definíció szerint akkor beszélhetünk videojátékfüggőségről, ha a játékok elsőbbséget élveznek más napi teendőkkel szemben, emellett ha a család, barátok, tanulmányok illetve a munka helyett a játék kerül előtérbe. Továbbá a negatív hatások ellenére sem teszik le a játékot, esetleg még inkább fokozzák azt. Tehát ha valaki szívesebben játszik, mint mondjuk tanul, dolgozik, eszik, iszik, akkor függőségről beszélünk. A tünetnek legalább 12 hónapon keresztül fenn kell állnia. 

Most pedig megérkezett az első teszt, amely elárulja, hogy valóban szenvedünk-e függőségben. A kérdéseket brit, kínai és ausztrál tudósok állították össze, a kitöltése pedig mindössze 20 percet vesz igénybe. Sajnos a A "Do I play too much videogames?"  teszt kizárólag angol nyelven érhető el, így némi idegennyelvi ismeret nem árt, vagy rosszabb esetben marad a Google Fordító.

A tesztet itt találjátok

A válaszaink alapján automatikusan generált visszajelzéseket is kapunk, viszont külön kihangsúlyozták a készítők, hogy a teszt nem helyettesíti a klinikai diagnózist. 

Mi is ez pontosan?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva