R6

Szituációs, abban sem az igazi: 3 buff lehetőség, ami játszhatóbbá tenné Wardent

metabro - 8 hónapja

Előzetes várakozások alapján júni 11-én érkezik az Operation Phantom Sight, mely során bekerül a játékba többek között Warden is. 

Warden egy baromi szituációs védő: gyakorlatilag akkor érdemes pickelni, ha az ellenfélnél van olyan eszköz (Smoke, Flash grenade vagy Candella), amit szeretnénk vele counterelni – akkor is igazán a late round push-t tudja visszaverni (amire akár egy Smoke is alkalmas többek között). 

Mondhatnánk, hogy nincs ezzel komoly gond, azonban még ebben sem igazán jó: az egy dolog, hogy sprint közben nem működik a gadget füstgránát ellen, azonban a legkisebb bemozdulásra is elhalványul már. 

1. Erősebb szemüveg

Képtalálat a következőre: „wardens gadget rainbow six siege”

Itt el is érkeztünk az első (és legkevésbé erőteljes) buff lehetőségéhez: ha a kis bemozdulásoknál nem lenne töltési ideje úgymond a szemüvegnek, hanem egyből láthatnánk ellenfelünket a füstön keresztül, akkor legalább az arra kijelölt szerepkörben tényleg jól teljesítene Warden. Ez nem azt jelenti, hogy akkor nyerje is meg a Glaz elleni 1v1-et, de jelenleg nem csak fegyver, hanem látási viszony hátrányban is van.

2. ACOG

Erre van a legkevesebb esély, ugyanis a Ubisoft nem szeretne túl sok ACOG sightot adni a védőknek: erről a tendenciáról már írtunk:

Ettől függetlenül, ha komolyabb erősítésre lenne szüksége az operátornak (ez azért még kérdéses), akkor az MPX fegyverre erősíthető szóban forgó távcső kiváló buff lenne. 

3. Maradjon az Impact! 

Nökk és Warden is más másodlagos eszközökkel fog megérkezni az éles szerverekre, mint amit eredetileg terveztek: előbbi kapott 3 Stun Grenade-et a Claymore helyett, míg utóbbi 2 Impact Grenade-et a Deployable Shield kárára. 

Igen ám, azonban ezeket a változtatásokat valamikor a 2. szezon során visszavonja a Ubisoft. Biztos jó ez? Noha Nökk elképzelhető, hogy túl erős lenne hosszútávon a Stun Grenade-del (flanker stílusából adódóan), Wardennek a Deployable Shield nem ad semmi pluszt (gondoljunk Echóra, aki emögé elrejtőzve tudja drónjait használni). 

Képtalálat a következőre: „impact grenade rainbow six siege”

Az Impact Grenade egy kifejezetten erős másodlagos eszköz, tehát jelen formában az alapvetően egyértelmű buff – véleményünk szerint a számok tükrében (ha valóban gyengécske, népszerűtlen operátor statisztikai benyomását kelti) akár meg is lehetne adni ezt az eszközt örökre neki. 

Természetesen a fenti opciók közül kezdésképp maximum egyet adnánk neki (talán az első és a harmadik közül valamelyiket), de szerintünk szüksége lenne rá az operátornak. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva