Overwatch

Ismét hódít a bunker stratégia: mutatjuk mi a lényege és hogyan lehet counterelni

metabro - 8 hónapja

Az utóbbi időben a GOATS stratégiától volt hangos az Overwatch, azonban úgy tűnik Baptiste megjelenésével ez szép lassan változik: egy igencsak erős alkotóelemet kapott a bunker felállás. 

Bunker

Először is tisztázzuk, hogy mit is jelent a bunker: az a fajta stratégia, melyben van egy hős, akit a lehető legjobb védelemmel látunk el, cserébe ő (kis túlzással) lehozza a meccset sebzésével. 

Igen, a képről ki is találhattátok két kulcsszereplőjét a taktikának: az egyik Orisa, aki pajzsával kiváló védelmet nyújt a hard carry-nek, aki nyilvánvalóan Bastion. A robotot ugyan le lehet váltani Soliderrel, vagy McCree-vel, de igazából egyikőjük sem közelíti meg azt a DPS-t, amire torony formában képes Bastion. 

Hogy miért kapott ismét erőre ez a taktika? Nos ez nagyban köszönhető Baptiste-nek: a 36 éves support két képessége is tökéletesen passzol a bunkerhez. Az egyik az Immortality Field: ez a mező garantálja Bastionnek, hogy ha le is szedték előle a pajzsot, akkor se haljon meg. 

A másik pedig az ultija, az Amplification Matrix, mely ugyebár megduplázza a sebzést: egy ilyen egyben álló kompozíciónál elég jó értéket lehet kinyerni belőle.

Counterek

Noha kell egyfajta csapatmunka természetesen ennek a kivitelezéséhez, azért nem annyira bonyolult, épp emiatt népszerű. Hogy mi jó ellene? Nos random felesleges tolni a sebzést az összegyűlt csapatra, ugyanis csak annyit fogunk elérni, hogy a healerek ultiját töltjük: csapatmunka kell.

Egy igazi all-in, melyben ultikat bekészítve (pl. Zarya, Reaper) csapunk le nyilván hatékony, azonban egyénileg is lehet tenni ez ellen: Tracer Pulse Bombjával való flankelés, illetve Ana gránátjával történő debuff elég lehet arra, hogy megbomoljon az egység. 

Az eredeti cikk ezen felül még belemegy találgatásokba, hogy vajon nerfelik-e ezt a stratégiát (vagy erősítik a countereket), de végül arra jut, hogy nem olyan népszerű egyelőre, illetve a következő hős talán pont egy újabb counter ez ellen, emiatt nem feltétlen érdemes sietni. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva