League of Legends

Megint csak hőbörögnek, de nem gondolkodnak a játékosok – Morde ultiját több képességgel is meg lehet szakítani

metabro - 8 hónapja

Már vagy két napja az éles szervereken is játszható az új, VGU-val ellátott Mordekaiser, s mondanom sem kell, a fórumok telis tele vannak elégedetlen játékosokkal. Persze minden új karakter OP-nak látszik, de ezúttal majdnem minden poszt arról szól, hogy hogyan lehetne elfogadhatóbb és verhetőbb karakterré tenni a hőst, holott ezekre semmi szükség, szimplán csak ki kéne nyitniuk a szemüket a hőbörgő emberkéknek.

Ott van például az egyik kedvenc témám, Mordekaiser végső képessége, a Realm of Death. Ez a spell lehetővé teszi Mordénak, hogy egy játékost kiemeljen a játékból egy rövidebb időre, s egy párhuzamos dimenzióban megküzdjön vele. Persze ez a gyengébb játékosoknak egyből zavarta a nyugalmát, elvégre milyen szemtelen dolog már, hogy csak úgy el tudja őket rabolni egy karakter és egy az egyben meg kéne tudni verni. Arra bezzeg nem gondolnak, hogy több képességgel is el lehet kerülni az effektet, vagy bármikor meg lehet szakítani a párhuzamos dimenzió szekvenciát.

Csak, hogy egy párat említsek:

  • Cleanse
  • Gangplank narancsok (W)
  • Rengar W
  • Alistar R
  • Illaoi R – Ha a "channeling", vagyis a képesség animációjának betöltése során használjuk.
  • Ornn W és Sion R, szintén a fent említett esetben.

Ráadásul ezek mellett Mordekaiser egy végtelenül egyszerű karakter (meglepően, elvégre mostanában minden hőst agyon pakolt mechanikailag a fejlesztőcsapat), így még csak azt se mondhatjuk, hogy nehéz lenne kiismerni. A hősnek szüksége van a passzívjához ahhoz, hogy effektív legyen, mind csapatharcokban, mind pedig az ösvényfázisban. Ez azt jelenti, hogy ha nem talál el minket az E-vel és nem tudja betölteni a passzívját, gyakorlatilag nem egy effektív karakter. Vagyis egyetlen dolgunk van, ha látjuk, hogy az ellenfelünk Mordekaisert választ, vigyünk fel egy Neekot, vagy Vaynet és verjük agyon távolról. Vagy bármi más kite-képes távolsági karaktert…

Ami egy fokkal bonyolultabb mozdulat Morde esetében, az a Q + Flash kombó. Ha erre figyelünk, nem lehet gondunk ellene. Ez a kombó lehetővé teszi, hogy elmozdítsuk Mordéval a Q hitboxunkat, abba az irányba, amerre a Flasht használtuk. Szóval ha elkezdődik az animáció és Flashelünk, akkor a képesség a Flash irányában ér véget és arra is osztja a sebzést.

Sokszor az a baj a League of Legends közösséggel, hogy sokszor rögtönítélve bíráskodik, ahelyett, hogy szánna időt arra, hogy megtanulja az új helyzeteket, karaktereket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva