Gate sponsorship Gate sponsorship
Fortnite

Már többeket érdekel a Minecraft, mint a Fortnite – Beelőzött a sandbox cím a Google Trends szerint

metabro - 6 hónapja

A Google Trends statisztikái szerint, egy jó másfél éves hiátus után, újból a Minecraft iránt érdeklődnek az interneten a legtöbben.

A híres sandbox túlélő játék 2013-ban volt a legközkedveltebb, utána az internetes keresések és interakciók szépen lassan elkezdtek csökkenni, olyannyira, hogy 2017. decemberében, az akkor még alig fél éve létező Fortnite határozottan beelőzte a Minecraftot. Már ez hatalmas lépés volt, elvégre torony magasan a játéktörténet legsikeresebb játékának tartották addig a híres sandbox címet. Azóta eltelt közel másfél év, s az Epic Games lövöldéje történelmet írt, ma már alig van olyan ember, aki ne hallott volna már a Földön a Fortnite-ról. (Jó, talán ez a kijelentés kicsit sarkos, de összességében érthető, hogy mire gondolok…)

Végül most nagyon úgy fest, hogy az a játék, amit kikiáltottak a Minecraft gyilkosának, végül legyőzetett…a Minecraft által!

A Google Trends adatai szerint, a világon már újból többeket mozgat meg a Minecraft, mint a Fortnite, ez pedig hatalmas üzenet lehet mind az egyik, mind pedig a másik játék közösségének és fejlesztőinek. Persze azt érdemes megemlíteni, hogy kizárólag az USA területén belül például még mindig a Fortnite az úr, de ezt is úgy teszi, hogy fennállásának idején egyszer sem tudott olyan számokat produkálni, mint például 2013-ban a Minecraft.

Pontosan nem lehet megmondani, hogy minek köszönhető ez a trendváltás, talán közrejátszhat az, hogy az E3-on bejelentettek egy Minecraft Spin-Off játékot, vagy csak szimplán a játékosok egy nagyobb porciója éppen új modok és egyéb lehetőségek után kutatott az elmúlt hónapokban. Fontos megemlíteni, hogy a Google Trends statisztikái kizárólag a keresési adatokból állnak, vagyis nem kérdezték körbe a játékosokat, hogy melyik játékot szeretik jobban, ahogy a pontos játékosszámokat sem látják.

Szépíthetjük bárhogyan, egy másfél éves széria szakadt így meg, ráadásul pont a Fortnite történetének első világkupája előtt. Lehetséges, hogy szépen lassan kezdenek ráunni a Battle Royale címekre a játékosok…?

Ezt olvastad már? 

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva