Gaming

Az EA a loot boxokról: Olyanok mint a kindertojás, ráadásul még etikusak is

metabro - 11 hónapja

Szerencsejáték? Ugyan! Az EA kikérte magának!

Szerencsejáték? Ugyan! Az EA kikérte magának!

Amikor azt hinnénk, hogy az EA jó útra tér, hirtelen mindig sikerül behúzniuk a kéziféket és visszatérnek a jól megszokott irányba. A loot boxokkal kapcsolatban még továbbra is tart a cirkusz. Belgium és Hollandia után ezúttal az Egyesült Királyság törvényalkotói tanakodtak, a parlamenti megbeszélésre pedig meghívták Kerry Hopkins-t, az Electronic Arts alelnökét is, aki meglehetősen érdekes aspektusban festette le a helyzetet.

A "Young People and Gambling 2018" tanulmány szerint már rendesen beszőtte a fiatalok életét a szerencsejáték, tekintve hogy az eredmények szerint 450 ezer 11-16 év közötti fiatal fogad rendszeresen az Egyesült Királyságban. Hopkins szerint viszont a loot boxok nem tartoznak a szerencsejátékok közé, ő inkább a meglepetés mechanizmusként tekint rá, ami olyan akár egy kindertojás. Az emberek megveszik, majd később örülnek vagy esetleg meglepődnek, amikor rájönnek, hogy mit is tartalmaz. Mivel a hétköznapokban is találkozhatunk zsákbamacskával, kindertojásokkal, ezért Hopkins szerint az egy teljesen egészséges folyamat, hogy loot boxokkal feldobják a játékokat, tekintve hogy a játékosok is szeretik ezeket. 

A népszerű FIFA Ultimate Team esetén is ugyanez érvényesül. A játékosok megvásárolják, csakúgy, mint egy zsákbamacskát, miközben ezek "etikusak, így a vásárlók jól szórakoznak a folyamat közben".

Elég érdekesen látja az EA a helyzetet, pedig a Battlefront II botrány után azt hittük, hogy megtanulták a leckét.

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva