Gaming

“Te pornót nézel kisfiam? Ez csak a Twitch, anya!” – Avagy mit is engedélyeznek a platformon

metabro - 7 hónapja

Van egy szint, amiről azt gondolnánk, hogy nem lépheti át senki, pedig a pénzért sok mindent elnéz a lila óriás.

Az évek során folyamatosan nyomon követtük a Twitch történéseit az oldalon, viszont javarészt objektív szemlélettel követtük az eseményeket, ezúttal viszont szigorúan szubjektív véleménnyel készültem, szóval aki korábban kiakadt hazai CS:GO véleménycikken, az inkább zárja be az oldalt. Mostanában a szokásosnál is nagyobb a nyomás a Twitch-en, hiszen a trollok nemrég több szekció felett is teljesen átvették az uralmat, amiért a Twitch komolyabb lépésekre szánta el magát. Itt külön kihangsúlyozták, hogy mindez a Twitch közösség érdekében történik, ami számukra folyamatosan az első helyen áll. Mindezzel szemben a redditen már-már óriássá nőtte ki magát a "Livestream Fail" rovat, ahol a megkérdőjelezhető Twitch klipeket küldik be a felhasználók.

Nem véletlen az óriási növekedés, hiszen az alapvetően gaming platformon ma már napi szinten láthatunk pornót, amiért a Twitch egyeseket örökre bannol, míg mások megússzák 1-2 nap ejnye-bejnyével.

Sajnos az évek során kiderült, hogy általában azok ússzák meg pár napos kitiltással, akik befolyásosak,azaz nagyobb követő és feliratkozótáborral rendelkeznek.

 

A Twitch oldaláról érthető a döntés, hiszen egy profitorientált cégről beszélünk, ezek a vállalatok pedig nem szívesen dobják el a fix jövedelemszerzési lehetőségeiket, ami jelen esetben magukat a streamereket jelenti. 

A Twitch közössége az első

Valószínűleg mindenki eltöprengett már azon, hogy egy gaming platformon miért létezhetnek olyan kategóriák, mint az IRL, a Just Chatting, Food & Drink vagy a Travel & Outdoors. A kérdésből következik, hogy miért beszélhetünk teljes állású IRL streamerekről egy olyan platformon, amit alapvetően a gamereknek terveztek.

Mindannyian tudjuk, hogy itt a nézők java részét a lengén öltözött hölgyek jobban foglalkoztatják bárminél.

Lehet bármilyen informatív egy adás, ha valaki lusta átkapcsolni a pornóra, de mégis lányokat akar nézni, akkor ott a Twitch Just Chatting szekciója, ahol esténként indul be igazán a buli. 

A Twitch közössége több alkalommal megkérdőjelezte már az IRL streamek létjogosultságát, ott van például Amouranth, aki évekig különböző hangokkal stimulálta a nézők fülkagylóját. Nyilván sokan nem értik, hogy egy ilyen adással mégis mit keres valaki a Twitch-en? A Twitch reagált a kritikákra, megalkották az ASMR szekciót, ami nyomokban sem tartalmaz gaming releváns tartalmat.

Pornó lett, maradhat?

Az évek során a streamerek sikeresen kitapasztalták, hogy meddig mehetnek el. Habár a Twitch korábban hadat hirdetett a szexuális tartalom ellen, jól láthatjuk, hogy ez inkább csak marketingfogás volt, ugyanis azóta is olyan streamerek százaival futhatunk össze, aki némi ellenszolgáltatásért ($$$) cserébe a "privát" snapchatjén/patreonján keresztül azonnal ledobja a textilt. Ezzel alapvetően nincs probléma, a mai világban már bárki árulhatja a testét, már csak fel sem húzzuk a szemöldökünket rajta. Na de amikor valaki a legnépszerűbb gaming platformon keresztül promózza a testét némi betekintéssel, az már egyből más kontextusba helyez mindent.

Akkor már sejthettük, hogy nem lesz minden rendben, amikor Mia Khalifa is betette a lábát a platformra, pedig amit ő leművelt az semmi volt ahhoz képest, amit a nagyobb csöcsstreamerek megengednek maguknak.  Csak, hogy egy példát említsek, íme Holly Wolf, aki lelkesen kertészkedik, de a csatornája fennállása óta nem láthattuk egyetlen percet sem játszani a hölgyet, persze ő már nem is tagadja, hogy más tartalomban van csak igazán otthon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holly Wolf (@hollywolfirl) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holly Wolf (@hollywolfirl) on

De ott a többször említett Amouranth, aki szintén nem a visszafogott gaming tudása miatt lett ismert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amouranth (@amouranth) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amouranth (@amouranth) on

Mi lesz így veled Twitch?

Sajnos a Twitch is egyre inkább a rossz irányba tart. Érthető, hogy nem akarnak elesni a bevételtől, de ezzel együtt az elveiket is olyan messzire dobják, hogy az már az minden felhasználónak feltűnik. Egy részét persze egyáltalán nem zavarja ez, hiszen ki ne szeretne dekoratív hölgyeket nézni? A probléma azzal van, hogy ez a lufi folyamatosan növekszik, egyszer pedig ki fog durrani. A Twitch legnagyobb szerencséje, hogy a nagy streamerek még csak minimálisan mutatták ki nemtetszésüket és emellett nem igazán van olyan konkurens, aki hasonló körülményeket biztosítana. Amint viszont lesz egy kompetens kihívó, felköthetik a gatyájukat. Persze időközben ők is kapcsolhatnak, csak nehogy túl késő legyen. 

Te mit gondolsz?

Ez történt korábban:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva