Gate sponsorship Gate sponsorship
League of Legends

Aatrox uralja a kompetitív érát – Kiderültek a topligák legfoglalkoztatottabb karakterei

metabro - 6 hónapja

A kompetitív League of Legends gerince négy fontosabb csigolyából áll, ezek nem mások, mint az LEC, az LCS, az LCk és az LPL. Vagyis Európa, az USA, Korea és Kína a legmeghatározóbb elemei ennek a világnak, s ahogy bárhol máshol, itt is megtalálhatók a kulturális különbségek.

Az Esports One Twitter oldalon megjelent egy érdekes összegzés, ami a négy topliga három legfoglalkoztatottabb karaktereit vonultatja fel. Egy ilyen listából könnyedén ki lehet deríteni, hogy mely karakterek számítanak igazán erősnek a kompetitív érában, ugyanis a négy régió játékstílusa érezhetően különbözik, ám ha van a választások között megegyezés, ott bizony egy-két hős túl erősnek minősül.

Ilyen például Aatrox, a Darkin ugyanis benne van mind a négy régió legfoglalkoztatottabb karakterei között. A foglalkoztatási arányt a választási és a tiltási adatok alapján számolják. További érdekesség, hogy az amerikai és az európai top 3 megegyezik jelenleg, annyi csak a különbség, hogy míg Európában Irelia a legdivatosabb hős, addig Amerikában a legújabb támogató, Yuumi. Irelia és Aatrox Koreában is dominál, ám őket ott megelőzi egy váratlan karakter, Sejuani 100%-os foglalkoztatottsággal rendelkezik jelenleg Fakerék régiójában. A legnagyobb meta eltérés az LPL-nél, vagyis Kínában érzékelhető, ugyan ide is befért Aatrox, mint legfoglalkoztatottabb hős, a második és harmadik helyen Sylas és Olaf trónol, vagyis elmondhatjuk, hogy jelenleg Kínában teljesen más felfogásban LoL-oznak, mint a világ többi pontján.

Néha érdemes ránézni az ilyen jellegű adatokra, mert nemcsak érdekesek, de a kiadónak is sorvezető lehet a játék egyensúlyban tartásához.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva