Overwatch

Seagull a bannokról: kiszűrné a kezdetben broken hősöket, mélyítené a stratégiát egyes pályákon

metabro - 7 hónapja

Rengeteg játékban (League of Legends, Heroes of the Storm, Rainbow Six Siege) bent van már a ban opció ranked meccsek során, azonban az Overwatch még várat magára. 

Az indok egyszerű: mindössze 30 hős van még csak a játékban, így egyelőre a Blizzard nem érezte szükségét a tiltás bevezetésének. No de adódik a kérdés: vajon meddig lehet/kell/érdemes ezt húzni? Ezzel kapcsolatban szólalt meg a Dallas Fuel korábbi profija, jelenleg streameléssel foglalkozó Brandon 'Seagull' Larned. 

A lényeg a következő: egy csomó hős túl erős állapotban érkezett meg a játékba (Brigitte-ről, illetve Bastionről is szót ejtett a játékos), melyeket szimplán ki lehetett volna akkor tiltani minden meccsen. Ez leveszi a terhet is a Blizzard válláról balanszolás terén, ráadásul akkor még nem is beszéltünk olyanokról, hogy különböző szinteken is vannak eltérések. Egy bronz játékos örömmel bannolná Reapert vagy Bastiont (azon a szinten túl erősek), így kialakíthatnák a saját maguk egészséges metáját. 

Nem szabad elmenni a map specifikus tiltások mellett sem: Párizsban simán ki lehetne rakni Orisát, mert egyszerűen túl erős és idegesítő a bunker kompozícióban, de amúgy jó pár Control Pointos pályáról is szívesen kitenné. 

Összességében tehát 3 érv is elhangzott amellett, hogy ideje lenne bevezetni a bant, és legyünk őszinték: nem lenne hülyeség. Kétségtelen, hogy kevés hős van még a játékban, épp emiatt kezdésképp elég lenne 1-1 mindkét oldalnak, azonban pont a fent említett okok miatt akár már most bekövetkezhetne a változtatás. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva