Overwatch

Bronzban Torbjörn a nyerő, Grandmasterben Orisától kell tartani: tier list rankokra lebontva

metabro - 7 hónapja

Statisztikákat nézegetni sosem árt: érdekesek, illetve alapvetően ugye iránymutatóul szolgálnak. Nemrég az Overbuff oldala tett közzé egy elég érdekes adatot arról, hogy hogyan alakulnak a játék hőseinek népszerűségi rátái – persze fontos megjegyezni, hogy az oldal értelemszerűen csak azokét tudja nyilvántartani, akik regisztráltak. Lássuk, hogy mit hoztak össze! 

Látható, hogy igencsak nagy eltérések vannak a különböző tierekben: míg bronzban Torbjörn a sztár, a következő két Tierben Brigitte a legjobb, majd Orisa uralmát egyedül Doomfist töri meg Masterben – aki aztán mindössze a 2. helyig csúszik a legmagasabb rankot tekintve. 

Amellett, hogy nem lennénk meglepve, hogy Orisa dominanciájával kezdene valamit a Blizzard a jövőben, egyértelmű tendenciákat látni: az önmagukban kiválóan ellévő karakterek (Reaper, Törbjörn) az alsó szinteken erősek, ahogy pedig haladunk egyre feljebb, már jobban számít a koordináció. Masszív csapatmunka szükséges ugyanis ahhoz, hogy Roadhogból kihozzuk a maximumot. Emellett megjelenik az, hogy 1-1 hőssel szimplán nehezebb játszani: Ashe platinumig nem kerül elő, Genji pedig egyedül Grandmasterben van a legnépszerűbb hősök között. 

Egyfajta támpontként tehát szolgál ez a statisztika, hogy mégis kire kell számítani különböző rankokon: így a saját pickjeinket is igazíthatjuk ehhez a legelején (utána nyilván látni, hogy ki kivel van). 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva