R6

Hatodjára csak sikerült felkeltenie a Ubisoft figyelmét: a jövőben bevezethetik a colorblind opciót

metabro - 11 hónapja

Reagált a kiadó a játékos posztjára.

"A színvakság  rendellenes színlátásnak egyik fajtája, aminek következtében az érintett képtelen megkülönböztetni a különböző színeket. A színvakságot az idegen nyelvek hatására többen is összekeverik a sokkal gyakoribb színtévesztéssel, amelyben az alany még láthat színeket" – így kell elképzelni a dolgot:

forrás

Rövid ismertető után vágjunk is bele a cikk lényegébe: rengeteg játékban (Apex, Rocket League, Overwatch, stb.) van már lehetőség a colorblind opcióra, mely segíti az ilyesfajta hátrányban szenvedőket. Sajnos a Rainbow Six Siege kivételt képez – legalábbis egyelőre. 

Ugyanis Redditen az egyik játékos állítólag hatodjára posztolta azt a problémáját (szezononként egyszer), hogy nincs az R6-ban colorblind opció, így kénytelen Nvidia filtert használni, mely azonban csökkenti a teljesítményt, ezáltal pedig rontja a játékélményt.

Nos úgy tűnik, hogy végre lehet foganatja a játékos próbálkozásainak, ugyanis válaszolt kommentben az egyik Ubisoftos:

A lényeg, hogy szeretnének a dologgal foglalkozni, és noha ugyan egyelőre nincs információjuk arról, hogy mikor jöhet, de a cél, hogy minél szélesebb körben élvezhetővé tegyék a Rainbow-t a játékosok számára. 

Alapjáraton azt mondanánk, hogy szokásos kiadó PR szöveg, azonban általában, ha Redditen közel 7000 szavazattal kerül a főoldalra egy poszt, akkor annak lehet foganatja – legalábbis jó pár játékban tapasztalta már az ember, így reménykedhetnek az ilyesfajta hátrányban szenvedők. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva