Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
Gaming
Steam figyelő: Megtörtént, a CS:GO végre lehagyta a PUBG-t
Steam figyelő:  Megtörtént, a CS:GO végre lehagyta a PUBG-t

A Dota 2 hónapok óta veretlen és ez júniusban sem volt másképp, ezúttal sem tudták megszorongatni a királyt.

A hónapok óta tartó harcban végül sikerült a CS:GO-nak sikerült elég keményen lekörözni a PUBG-t, ugyanis a játékosok 29 millió órával többet töltöttek a CS:GO-val. Persze nem mindenben sikerült leverni a battle royale óriást, de ha követik a korábbi tendenciákat, akkor a PUBG ideje szépen lassan leáldozik.

Top 5 Steames játék *

  1. Dota 2 – 344 millió óra
  2. CS:GO – 264 millió óra
  3. PUBG – 235 millió óra
  4. Rainbow Six Siege – 52 millió óra
  5. GTA V – 38 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

Counter-Strike: Global Offensive

Júniusban erős hónapot zárt a Valve a Counter-Strike-kal, ugyanis átlagosan 389 ezren voltak a szervereken, ami májushoz képest 25 ezer fős növekedést jelent. Csúcsidőben pedig volt olyan pillanat, amikor 587 ezren voltak a játékban, ez májusban még 588 ezer volt, de a csökkenést betudhatjuk a nyári szünetnek.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

A 30. update nem hozta meg a megváltást, ugyanis a játékosbázis tovább csökkent. Júniusban már csak 363 ezren voltak átlagosan a szervereken, az előző hónaphoz képest közel 23 ezerrel csökkent az átlagos játékbázis. Sajnos a csúcsidőben is hasonló a helyzet, ugyanis míg májusban 817 ezren is voltak egyidejűleg a játékban, addig júniusban már csupán 746 ezer főt számláltak. Korábban azt gondoltuk, hogy januárban végre megállt a játékosbázis csökkenése, azóta viszont szinte folyamatosan csökkent a játékosok száma. 

Rainbow Six Siege

Annak ellenére, hogy a Rainbow Six nem csupán a Steamen elérhető, így is kellemes játékosbázist tudhat magának a Valve platformján. Valószínűleg az akcióknak köszönhetően ismét nőtt a játékosbázis, júniusban ugyanis már 78 ezren voltak átlagosan a szervereken, azaz közel 19 ezer fővel voltak többen, mint júniusban. Maximálisan pedig 140 ezren ostromolták egyidejűleg a szervereket, ami szintén előrelépés a korábbi 115 ezer főhöz képest.

Ez történt korábban:

  

Olvastad már ezeket a cikkeket?

Egy magyar rajongó 3 új Operationt tervezett meg - A CS:GO közösség imádja

A játékosok imádják, a fejlesztőknek minimális erőbefektetésbe telik összeállítani, de valahogy mégsem érkezett Operation lassan már két éve.

Teljes a csapat! - Megérkezett az új 5. játékos a HellRaisers-be

A HellRaisers-re már lassan rá sem lehet ismerni.

×