League of Legends

Hamarosan érkezik a Ranked mód a Teamfight Tactics-be – Így fog kinézni a kompetitív TFT

metabro - 11 hónapja

Már nem kell sokat várni és kiderül, ki a világ legjobbja!

A Teamfight Tactics Ranked módja még ebben a hónapban, a 9.14-es League of Legends frissítéssel érkezik. Ám még mielőtt belevetnénk magunkat a kompetitív élvezetekbe, a Riot Games felvázolta, hogy hogyan is fog működni a rendszer.

Összességében a TFT rangsoros rendszere hasonlítani fog a nagy tesó, a League of Legends rendszerére, persze kisebb változtatások azért észlelhetők lesznek benne.

A híres autobattler-ben nem (feltétlenül) az a cél, hogy az első helyen végezzünk, itt a legfőbb cél az lesz, hogy a legjobb négy között zárjuk a játékot. A negyedik helyezett már LP-t fog kapni, vagyis fölfelé mászik majd a ranglétrán, míg az ötödik, vagy annál rosszabb helyen végző játékosok pedig veszíteni fognak. Természetesen lesz súlyozása a rendszernek, az első helyezett egyértelműen több LP-t fog kapni, mint a negyedik.

Talán az egyik legszembetűnőbb különbség a LoL és a TFT Ranked rendszere között, az előléptető fázis hiánya. A League of Legends-ben, ha elérjük egy új divízió határát, bizony még nem fogunk feljebb jutni, meg kell nyerjünk kijelölt mennyiségű előléptetési mérkőzést. Ez a TFT esetében nem így lesz, ha elérjük a következő divízió LP határát, máris szintet léptünk. De persze ez visszafelé is igaz, pont ilyen gyorsan ki lehet majd esni a divíziókból!

Egy érdekes megkötés, hogy Gold divízióig öt barátunkkal indíthatunk rangsoros meccset, ám ha már Platinum fölötti divízióba tartozunk, akkor már csak hárman indulhatunk el.

A Riot Games hivatalosan bejelentette, lesznek Ranked TFT jutalmak a játékban, ám hogy pontosan ez mit jelent majd a gyakorlatban, még nem tudni.

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva