League of Legends

Valószínűségszámítás 101: Minden, amit a Teamfight Tactics karaktereiről tudnod kell a siker érdekében!

metabro - 11 hónapja

Minden azon múlik, hogy mögé tudunk-e látni a dolgoknak.

Az autobattler játékokban, s így a Teamfight Tactics-ban is, egyértelműen a pályára helyezett egységek határozzák meg, hogy milyen erőt képviselünk. A hősök, akikkel operálunk ilyenkor, fejleszthetők, egyes szinttől egészen hármas szintig. Ám ahhoz, hogy egy karakter elérje a hármas szintet, bizony öszsesen kilencszer kell tudnunk kipörgetni. Az pedig, hogy meglesz-e a kívánt karakter, a szerencsén múlik… Vagy mégsem?

A TFT-t sokszor a pókerhez hasonlítják, ami kívülről szintén úgy tűnik, mintha teljes mértékben a szerencsére lenne építve, ám jól látható, hogy akik átlátják a lapjárást és felfogják, hogy hogyan működik a játék, azok az átlagnál sokkal sikeresebben teljesítenek. Minden a sikeres valószínűségszámításon alapszik, ha felmérjük a lehetőségeinket, még időben válthatunk stratégiát, persze azt is a számokra alapozva. 

További érdekessége a Teamfight Tactics-nak, hogy rollolt hősöket a szintünkhöz méri a játék. Vagyis a játék elején sokkal nagyobb esélyünk van kipörgetni a Tier 1, Tier 2 karaktereket három csillagosra, mint amikor már 7-8-as szintűek vagyunk. Ez is a játékmechanika része, tudnunk kell, hogy mikor van értelme komolyan befektetni az egységfejlesztése, s hogy mikor éri meg pénzt invesztálni a fejlődésbe.

Íme egy táblázat, ami segít átlátni a rendszert:

  Tier 1 Tier 2 Tier 3 Tier 4 Tier 5
Level 2 100%        
Level 3 65% 30% 5%    
Level 4 50% 35% 15%    
Level 5 37% 35% 25% 3%  
Level 6 24.5% 35% 30% 10% 0.5%
Level 7 20% 30% 33% 15% 2%
Level 8 15% 25% 35% 20% 5%
Level 9 10% 15% 35% 30% 10%

Sőt, minden karakternek véges darabszáma van a "nagy kalapban", amiből mindenki egyszerre merít. Vagyis érdemes figyelni az ellenfelek egységeit is, ugyanis lehetséges, hogy éppen előlünk happolják el a kiszemelt hősöket. A darabszámok a következőképpen alakulnak:

Tier 1-es hősök: 39 darab van belőlük karakterenként.

Tier 2-es hősök: 26 darab van belőlük karakterenként.

Tier 3-as hősök: 21 darab van belőlük karakterenként.

Tier 4-es hősök: 13 darab van belőlük karakterenként.

Tier 5-ös hősök: 10 darab van belőlük karakterenként.

Érdemes fejben tartani, vagy egy második monitorra kipakolni ezeket a számokat, mert minden ezen áll vagy bukik a TFT-ben. A játékegyensúlyt ezekkel a számokkal tudja irányítani a kiadó, így bizony néha bele-belenyúlnak, hogy más irányba tereljék az aktuális metát. Ha bármi változást eszközöl a számokon a Riot Games, frissítjük a táblázatot!

Borító: Blitz Esports

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva