Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
CSGO
Érkezik a CS:GO Európa Bajnokság, de vajon lesz-e magyar csapat?
Érkezik a CS:GO Európa Bajnokság, de vajon lesz-e magyar csapat?

60 000$-os netes összdíjazással, majd négy csapatos LAN döntővel érkezik a máltaiak új bajnoksága. A versenynaptárban a tavalyi SuperNova CS:GO Malta event helyére érkezik, azaz november végére-december elejére várhatjuk. Sok részletet még nem tudunk, nem ismerjük a döntő prize-poolját, pontos időpontját, helyszínét, nem derült még ki a meghívottak-kvalizók aránya, rengeteg mindenre nem kaptunk még választ. Mindez csupán csak idő kérdése. 

16 csapat vesz részt a netes szakaszban, közülük 4 jut le a máltai LAN döntőre. A le nem jutottak között oszlik el 60 000$, az offline eventen további díjazással kell számolni. 

 1. LAN döntő
 2. LAN döntő
 3. LAN döntő
 4. LAN döntő
 5. 10 500$
 6. 10 500$
 7. 8 000$
 8. 8 000$
 9. 4 000$
 10. 4 000$ 
 11. 3 500$
 12. 3 500$
 13. 2 500$
 14. 2 500$
 15. 1 500$
 16. 1 500$

Aki tehát bekerül, már egész jót szakíthat, netes kupához mérten pedig pláne jó pénzzel kecsegtet. A lebonyolítás azonban igencsak komplex, ilyet nem nagyon láttunk még sehol:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Champions Cup (@champions.cups) on

A fenti instás poszt átgörgetésével, illetve a következő sorok elolvasásával viszonylag könnyű megérteni a rendszert. Négy darab, egyenként négy fős csoportot csinálnak majd a szervezők, a csoportelsők egyből a "Final Stage"-be jutnak, ahol egymás ellen fogják őket sorsolni. A többiek, azaz a második helyzettek minden csoportban, egy double-elimination ágrajzba kerülnek, azaz van alsó és felső ág is. Ezt az ágat "Runners-up Playoffs"-nak keresztelték el, innen két csapat jut ki a "Final Stage"-re. A maradék nyolc csapat, azaz az alapcsoportban harmadik és negyedik helyen végzettek vesznek részt a "Last Chance Groups"-ban, ebből két csoportot csinálnak. A csoportgyőztesek a "Runners-up Playoffs" veszteseivel mérkőznek meg, ezt hívják "Last Chance Playoffs"-nak, innen a két győztes csapat lesz az hetedik, illetve a nyolcadik résztvevője a "Final Stage"-nek. 

Ezzel tele a "Final Stage", ami egy sima, egyenes kieséses ágrajznak tűnik, viszont a szervezők ezen is tudtak párat csavarni. Akik a legelső csoportokat megnyerték, egymás ellen kezdenek. A győztesek azonnal a "Preliminary Finals"-be jutnak, míg a vesztesek a "Semi finals"-be. Közben "Last Chance Playoffs"-ból, illetve a "Runners-up Playoffs"-ból érkezett csapatok játszanak egymás ellen egyet, pontosabban az ötödik a nyolcadikkal, míg a hatodik a hetedik érkezővel. A meccsek győztesei a "Semi Finals"-ben csapnak össze a már rájuk váró ellenfelekkel, a győztesek pedig a "Preliminary Finals"-ben találják magukat. Ők jutnak le a helyszíni döntőre. 

A fenti rendszer nagy előnye, hogy szinte biztosan a legjobbak jutnak le. Nem számít egy esetleges rossz nap, vagy elrpntott vétó. Továbbá rengeteg kontent lesz a kupáról, talán már túl sok is. Nagyon sokat fognak játszani a csapatok. Hátránya a bonyolultság, és talán szintén a sok játék. 

Reméljük magyar csapatot is láthatunk majd küzdeni, egyelőre csak a Heroic és a CR4ZY fix induló, de azt ígérték, napokon belül fény derül a következőkre. 

Ajánljuk még
×