League of Legends

Életkorhoz köti a játékidőt a Tencent Kínában – A fiatalok limitált ideig LoL-ozhatnak

metabro - 12 hónapja

A személyazonosító igazolványuk alapján kontrollálják a játékidőt.

A kínai kormány komoly nyomást helyez a gaming piacra otthon, nem szeretnék ha a játékfüggőség elhatalmasodna az országban. Épp ezért, a Tencent és a Riot Games egy teljesen új, életkorhoz köthető játéklimit-rendszert dolgozott ki, ami a fiatalkorúakat 2 óra játék után automatikusan ledobja a szerverről. Mindezt Kínában nem is nehéz lekövetni, ugyanis minden felhasználóhoz regisztrációjához szükséges egy hivatalos személyazonosító igazolvány. Eddig mindezt a csalók ellen alkalmazták, mert ugye így nem tud ugyan az a személy több felhasználót kreálni, ám most a kormány is profitál a rendszerből.

 

Parázslik mostanában a levegő a videojátékok körül, ugyanis a WHO (World Health Organization) hivatalos betegséggé nyilvánította a játékfüggőséget. Ezért is látni mostanában drasztikusabb lépéseket a játékidő limitálására, Kína esetében pedig csak hab a tortán, hogy a kormány a fiatalok látásminőségének megőrzése kapcsán is erőlteti a mozgalmat.

 

A kiadónak be kellett adnia a derekát, ugyanis ha nem működtek volna együtt a kínai hatóságokkal, a League of Legends könnyedén kikerülhetett volna az ország játékpiacáról. Ami igencsak komoly bevételcsökkenést jelentett volna, ráadásul az esport éra egyik legkompetitívebb régiója Kína, ezzel pedig az is mehetett volna a levesbe.

A személyiségi jogokkal foglalkozó szervezetek viszont nem nézik jó szemmel, hogy egy amerikai cég ilyen mértéken hajlandó összedolgozni a kínai kormánnyal…

Ezt olvastad már? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva