Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
CSGO
Úgy van! Két magyar csapattól is karnyújtásnyira a New York-i LAN döntő!
Úgy van! Két magyar csapattól is karnyújtásnyira a New York-i LAN döntő!

Teljes az MSI MGA 2019 európai zárt kvalifikációjának mezőnye, ugyanis tegnap lezárult a Last Chance kvali is. Összesen tehát nyolc csapat jutott be a zárt szakaszba, ahonnan csupán egy jut ki az amerikai eventre. Az MSI Gaming Arena 2019 egy New York-i verseny, amit szeptember végén tartanak majd. Az összdíjazás 60 000$, ez négy csapat között oszlik meg. Nincs semmilyen meghívott, mindegyikük a régió kvalijából érkezik majd. A Majorhöz hasonlóan itt is egy észak-amerikai, egy európai, egy CIS, és egy ázsiai selejtezőt tartanak. A magyarok pedig szerencsét is próbáltak, a GAMERZONE a második kvalifikációból, míg a Budapest Five tegnap este a Last Chance-ből jutott a zárt szakaszba. A mezőny nem gyenge, itt van az ex-3DMAX, a pazzal és ngiN-nel felállő Turkey5, a bolgár Bpro, ez ex-Epsilon tele óriási tehetségekkel, és még sorolhatnánk.

A GAMEZONE egy hete verte meg 2:0-ra az utána harmadik helyen szintén bejutó Bpro csapatát, sokakat meglepve ezzel. A BP5-nek ennél jóval nehezebb dolga volt. A román Nexus ellen BO1-ben nagyon nehezen nyertek, 16:14-re. Barcode embertelen formában volt, viszont a túloldalon meg iM-nek mindent is beadott, mint az alábbi klipben:

Itt még nem volt vége az estének, elvileg 7-kor kellett volna kezdenie a srácoknak az elődöntőt a svéd Madvillainy ellen, amit végül forfeitelt az ellenfél, így a magyar csapat jutott tovább. A svédeknél viszont két játékosnak is volt nem régi FACEIT banos accountja, illetve számtalan klip bizonyítja, hogy valami nem stimmel a játékukban, kicsit hasonló a korábbi rákosis ügyhöz. 

Szurkolói szemmel nézve az lenne a legjobb, ha két külön ágra osztanák a mieinket, és legjobb esetben a döntőben találkoznak. Akkor mindenképp lenne magyar csapat a LAN finálén. Persze ott van a legrosszabb eshetőség, hogy egymás ellen kezdenek a magyarok...

UPDATE: 

Közben a Budapest Five csapatát kizárták a versenyről, mivel Török "msN" Norbert még nem múlt el 16 éves, a versenyszabályzat pedig tiltja, hogy játsszon. Úgy vélem, mindkét fél hibázott jelen esetben. Egyrészt gabessonék megóvták az ellenfelet még a meccs előtt az accountok és a gyanús jelenetek miatt, ezzel kapcsolatban semmi nem történt, de a fenti bizonyítékok alapján az egész ágrajzot újra kéne játszani, mert csalnak. Legalább is ez lenne a legjobb. A másik, hogy teljesen jogosan zárták ki a csapatot. Minden szervező olyan szabályzatot ad meg, amilyet akar, legfeljebb senki sem fog játszani a versenyén, és/vagy hatalmas negatív visszhangja lesz, ebből pedig nem tud profitálni. 

Kár ezért a versenyért, abszolút megérdemelte volna a BP5 ezt a zárt kvalit...

×