Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
Gaming
Steam figyelő: A CS:GO továbbra is remekül tartja magát, a PUBG már kevésbé
Steam figyelő: A CS:GO továbbra is remekül tartja magát, a  PUBG már kevésbé

Az élmezőnyt még mindig a Dota 2 bitorolja.

Az előző Steam figyelő statsztikáiból kiderült, hogy a játékosok a CS:GO mellett tették le a voksukat, ez pedig júliusban sem volt másképp. A Dota 2 továbbra is felülről nézi a harcokat, bár a Counter-Strike erősödött az előző hónaphoz képest, a Dota számaitól még így is elég távol állnak. A PUBG pedig az új szezonnal sem hozta a kellő pluszt, nem úgy mint a GTA V, ami az új Casino DLC-nek köszönhetően ismét felküzdötte magát a 4. helyre.

Top 5 Steames játék *

  1. Dota 2 – 339 millió óra
  2. CS:GO – 291 millió óra
  3. PUBG – 263 millió óra
  4. GTA V – 73 millió óra
  5. Rainbow Six Siege – 55 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

Counter-Strike: Global Offensive

Júniusban is erős hónapot zárt a Valve a Counter-Strike-kal, ugyanis átlagosan 389 ezren voltak a szervereken, de ezt a számot is sikerült felülmúlniuk júliusban és további 4 ezer játékos csatlakozott, így már 393 ezres átlagos játékosbázisról beszélhetünk. Csúcsidőben volt olyan pillanat, amikor 578 ezren bitorolták a szervereket, ami kisebb visszaesés a júniusi 587 ezer főhöz képest.  

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

A PUBG továbbra is egyre gyengébb számokat vonultat fel. Az új Erangel sem hozta meg a várt eredményt, tekintve hogy júliusban 10 ezer fővel csökkent az játékosbázis, így már csupán 352 ezren maradtak átlagosan a szervereken. A csúcsidő esetén is volt egy kisebb csökkenés, júliusban 745 ezren voltak maximum egyidejűleg a szervereken.

Rainbow Six Siege

Annak ellenére, hogy a Rainbow Six nem csupán a Steamen elérhető, így is kellemes játékosbázist tudhat magának a Valve platformján. A júniusi növekedést követően júliusban már nem emelkedett a játékosok száma, viszont csupán pár száz fővel lettek kevesebben, ami egy ilyen mértékű növekedés után nem nevezhető rossznak. Átlagosan 77 ezren voltak a szervereken, az egyidejű csúcs pedig 128 ezernél tetőzött.

Ez történt korábban:

  

×