Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
Gaming
Slasher bement Fox News-ba és helyretette Trump gamer elméletét
Slasher bement Fox News-ba és helyretette Trump gamer elméletét

Donald Trump a játékokat okolta a hétvégi mészárlásokért, sokan nem értettek vele egyet.

A hétvégén két helyszínen is történt lövöldözés, amelyek során összesen 30 ember veszítette életét. Az Egyesült Államok elnöke a történtekért a videojátékokat és az internetet tette felelőssé, amit a média hamar felkapott és ismét útjára kelt a "játékok erőszakossá tesznek" mozgalom. A Fox News riportjában például kiemelték, hogy az egyik elkövető nagy kedvence nem más volt, mint a népszerű Fortnite, ahol szintén a "lövöldözés" van a középpontban. A népszerű esport újságíró, Rod "Slasher" Breslau nem hagyta annyiban a dolgot, a központba ment helyretenni a dolgokat.

Slasher kifejtette, hogy ezúttal a játékok kerültek a célkeresztbe, de a média nem először okol valami teljesen mást a valódi tettesek helyett. A célozgatás nem véletlen, ugyanis a Fox korábbi tudósításában egyetlen szó sem esett a fegyverekről, helyette a Fortnite-függőséget kapcsolták össze a hétvégi mészárlásokkal.

"A videojátékokat, filmeket vagy zenéket nem okolhatjuk közvetlenül egyesek tetteiért. Ezek a sztereotípiák csak távolabb visznek minket a valódi problémától, ami jelen esetben a fegyverek és a fegyvertartás szigorúsága."

Az újságíró szerint nem arról van szó, hogy el kellene venni mindenkitől a fegyvereket, de a hozzájutásukhoz való procedúrát jobban át kellene vizsgálni, különös tekintettel a mentális egészséget kellene jobban szemügyre venni a fegyverre vágyók esetén. Persze nem hiába terelik el folyamatosan a fegyverekről a figyelmet a politikusok, ugyanis a fegyverlobbi változatlanul óriási méreteket ölt az Egyesült Államok területén. 

A beszélgetés végül azzal zárult, hogy  felhozták az Oxford kutatását, amiből kiderült, hogy az erőszakos játékoktól nem lesznek agresszívabbak a fiatalok.

Ez történt korábban:

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Season 4, Erangel 2.0, fegyver és járműbalansz, autórádió és további újdonságok a 4.1-es Update-ben

A PUBG Corp. újragondolta szinte az egész játékot. Megannyi új tartalom érkezett és a korábbiakhoz is alaposan hozzányúltak.

2v2 FIFA Kupa a Ziccer Sport Pubban - Két divízióban is indulhatnak a csapatok

A Be YourPlayer és a TFSE a TrollFocival karöltve versenyt hirdet.

Szalay Balázs interjú: a gaming már a Hungaroring Classic-ot is elérte

Július 12-14. hazánkba látogat a világ legnívósabb klasszikus autóverseny sorozata.

A Twitch hadat üzent a pornónak - A tisztogatás elkezdődött!

Egyre nagyobb problémát jelent a felnőtt tartalom a Twitch platformjain.

×