Gaming

Slasher bement Fox News-ba és helyretette Trump gamer elméletét

metabro - 11 hónapja

Donald Trump a játékokat okolta a hétvégi mészárlásokért, sokan nem értettek vele egyet.

Donald Trump a játékokat okolta a hétvégi mészárlásokért, sokan nem értettek vele egyet.

A hétvégén két helyszínen is történt lövöldözés, amelyek során összesen 30 ember veszítette életét. Az Egyesült Államok elnöke a történtekért a videojátékokat és az internetet tette felelőssé, amit a média hamar felkapott és ismét útjára kelt a "játékok erőszakossá tesznek" mozgalom. A Fox News riportjában például kiemelték, hogy az egyik elkövető nagy kedvence nem más volt, mint a népszerű Fortnite, ahol szintén a "lövöldözés" van a középpontban. A népszerű esport újságíró, Rod "Slasher" Breslau nem hagyta annyiban a dolgot, a központba ment helyretenni a dolgokat.

Slasher kifejtette, hogy ezúttal a játékok kerültek a célkeresztbe, de a média nem először okol valami teljesen mást a valódi tettesek helyett. A célozgatás nem véletlen, ugyanis a Fox korábbi tudósításában egyetlen szó sem esett a fegyverekről, helyette a Fortnite-függőséget kapcsolták össze a hétvégi mészárlásokkal.

"A videojátékokat, filmeket vagy zenéket nem okolhatjuk közvetlenül egyesek tetteiért. Ezek a sztereotípiák csak távolabb visznek minket a valódi problémától, ami jelen esetben a fegyverek és a fegyvertartás szigorúsága."

Az újságíró szerint nem arról van szó, hogy el kellene venni mindenkitől a fegyvereket, de a hozzájutásukhoz való procedúrát jobban át kellene vizsgálni, különös tekintettel a mentális egészséget kellene jobban szemügyre venni a fegyverre vágyók esetén. Persze nem hiába terelik el folyamatosan a fegyverekről a figyelmet a politikusok, ugyanis a fegyverlobbi változatlanul óriási méreteket ölt az Egyesült Államok területén. 

A beszélgetés végül azzal zárult, hogy  felhozták az Oxford kutatását, amiből kiderült, hogy az erőszakos játékoktól nem lesznek agresszívabbak a fiatalok.

Ez történt korábban:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva