Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Gaming
Trump a játékokat okolja a hétvégi mészárlásokért
Trump a játékokat okolja a hétvégi mészárlásokért

Donald Trump ismét felszólalt a videojátékok ellen.

Az Egyesült Államokban a hétvégén két lövöldözés is történt. Az első mészárlás a Texas állambeli El Paso városában található Wallmart bevásárlóközpontban történt, ahol 21 emberrel végzett egy fegyveres, nemsokkal később pedig az Ohio állambéli Daytonban 9 embert lőtt le egy másik támadó. 

A gyilkosságok egész Amerikát megrázták, de szokás szerint egyesek azonnal keresni kezdték az okokat, ami idáig vezetett, Donald Trump pedig ezúttal is a videójátékokat és az internetet tartja az igazi felelősnek. Az elnök szerint az interneten ugyanis könnyen egymásra találhatnak a radikális nézeteket vallók, a játékok miatt pedig tovább súlyosodhat a helyzet, tekintve hogy rengeteg "vérengző" játék érhető el, amelyek Trump szerint a fiatalok elméjét könnyedén befolyásolja. 

A Fox News riportjában a Fortnite-ot emlegették potenciális veszélyforrásként, ugyanis az egyik támadó a kortársaihoz hasonlóan rengeteg időt töltött a Fortnite-tal. Elég érdekes párhuzam, tekintve hogy egyetlen kutatóintézetnek sem sikerült még bebizonyítania, hogy akár a Fortnite, vagy bármely más játék agresszívabbá tenné a fiatalokat, a tanulmányok szerint egész más a helyzet.. A fegyvertartás szigorításáról viszont továbbra sem esett szó. 

UPDATE:

Ezt olvastad már?

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Hajnali karbantartás, kis meglepetéssel

Jön a 4.3-as update, a fejlesztők pedig mindenre felkészültek.

Kulcsfontosságú győzelem a Salamandertől ESEA-n

Minden győzelem nagyon kell, a playoff kötelező!

×