CSGO

A Quantum Bellator Fire-t lopással vádolják az egykori játékosok

metabro - 4 hónapja

Legutóbb a NiP került össztűz alá, amikor Fifflaren, a csapat volt játékosa teregette ki a szennyest. Ott is tetemes összegekről volt szó, a mai esetben sincs másképp.

DeKay-nek, a dexerto.com újságírójának információi szerint (amik eddig mindig igaznak bizonyultak), az orosz QBF-nél sem volt minden rendjén. Az ügy gyújtózsinórja augusztus elején fogott tüzet, amikor a hltv.org a korábbi társtulajdonossal, Vyacheslav Solovyevvel készített interjút. Ott fény derült arra, hogy a csapat komolyabb összegekkel lóg a korábbi játékosainak. Nem véletlen tehát, hogy az egész felállás átigazolt a Winstrike zászlaja alá, BoombI4 állítása szerint meg is mentették a karrierjét. 

A cikk alapján több mint 60 000$-ral tartozott az organizáció a játékosainak. Ez a rengeteg sok pénz a meg nem érkezett fizetésekből, a matricapénzekből, illetve a pénzdíjakból állt. A Winstrike végül 52 000$-t fizetett ki az átigazoló játékosoknak és a coach-nak.

Több forrás állítja, hogy a Vyacheslav Solovyevnek, aki most a ForZe tagja, jócskán van köze a csúszó, vagy meg nem érkező pénzekhez. Ő volt a társtulajdonos, illetve a menedzser. A csillagokat is leígérte az égről, legyen itt szó anyagi, vagy egyéb juttatásokról (bootcamp, perifériák, stabilabb internet stb…), ugyanakkor soha semmi nem valósult meg. Amikor a játékosok a matrica pénzekről kérdezték, adózási gondokra hivatkozott, amikor más szervezetek szerették volna kivásárolni a játékosokat, irreális ajánlatokat adott, holott az információk szerint rendes szerződése sosem volt a playereknek. A QBF láthatóan nem akarta elengedni a csapatot. Lehetséges, hogy úgy gondolták, addig úgysem igazolnak el, amíg nem kapják meg a pénzüket. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva