Gaming

A játékostársai buktatták le a fiatalt, aki lemészárolta az egész családját

metabro - 4 hónapja

Trollkodásnak hitték, de a fiatal játékos nem viccelt.

Egész Kanada ledöbbent azon, amit egy Menhaz Zaman nevű fiatal játékos tett. A 23 éves fiatal egy napon ugyanis lemészárolta az egész családját, a játékostársainak viszont sikerült leleplezni a kanadai játékost, mielőtt tovább folytatta volna a vérengzést. 

A történet a hazánkban kevésbé népszerű Perfect World Voidtól indult, ahol az MMO játék közössége Menhazt egy vérbeli trollként ismerte meg, persze az online közegben ez egyáltalán nem számít ritkának, viszont az utóbbi időben valami megváltozott. A játékos ugyanis egyre morbidabb történetekkel rukkolt elő. A társai először azt hitték ismét poénkodik Menhaz, amikor a családja meggyilkolásáról beszél, de mint utólag kiderült a kanadai fiatal nagyon is komolyan gondolta a dolgokat. 

Július 25-én Menhaz arról írt Discordon, hogy hamarosan véget ér az élete, viszont ezt a segélykiáltást nem vették komolyan társai. Két nappal később az egyikőjük viszont megkérdezte, hogy "mégis mi újság?",  Menhaz erre azt válaszolta, hogy megölte a családját. Ezt a társa nehezen akarta elhinni, de Menhaz képeket is küldött a holtestekről. 

Mivel a játékosok nem tudtak túl sokat Menhaz játékon kívüli életéről, ezért nyomozásba kezdtek. Kezdetben összesen annyi infó állt rendelkezésükre, hogy 23 éves és Kanadában él, illetve korábban említette nekik, hogy egyetemre jár, viszont a pontos lakcímét senki sem tudta. A történtek után Menhaz nem volt túl közlékeny, az idő pedig egyre jobban szorított, ugyanis Menhaz azt azért elárulta, hogy a képen az édesanyja és a nagyanyja található, de hamarosan hazaér a húga is. 

Sajnos nem sikerült közbelépniük, Menhaz a húgát is meggyilkolta, amint hazaért. Ezt követően pedig az édesapja következett. A történtek után Discordon többeknek is küldözgetni kezdte a képeket, állítása szerint azért, mert "egy része azt akarta, hogy megtalálják". 

A kanadai fiatal viszont ezek után sem állt le, a következő terve az volt, hogy az exbarátnőjével is találkozik, épp ezért egyre elszántabban próbálták kézre keríteni a játékos lakóhelyét. Próbálták lenyomozni a Skype fiókja nevét, de végül a PayPal buktatta le, amivel pénzt küldött a társainak, mert "neki már úgysem lesz szüksége többé pénzre". A PayPal címet sikeresen tudták kapcsolni egy IP címhez, ami valósnak bizonyult, a rendőrök ez alapján találtak rá a tett színhelyére. 

Július 28-án, még a rendőrök érkezése előtt Menhaz az alábbi üzenetet írta a közösségnek:

Épp most öltem meg az egész családomat, és valószínűleg az életem hátralévő részét börtönben fogom tölteni, ha sikerül életben maradnom. Remélem, néha sikerült megnevettetnem titeket, remélem, emlékeztek a szép időkre. Mind hiányozni fogtok.

Mint utólag kiderült Menhaz élete nem nélkülözte a kudarcokat. A szülei úgy tudták, hogy egyetemre jár, de helyette inkább a plázákban lógott és a legtöbb idejét játékkal töltötte.Ráerőltették a muszlim vallást, amit gyűlölt, magát ateistának vallotta. A gyilkosságok időpontja sem volt véletlen, ugyanis a hozzátartozói tudták, hogy a Menhaz diplomaosztója július 28-án lesz megtartva. A hazugságok hulláma a játékos feje felé kerekedtek, amivel már nem tudott mit kezdeni.

A barátok, a hozzátartozók és a város is gyászol. Az 1988-ban Bangladesből Kanadába költözött muszlim család meggyilkolt tagjainak temetésére több százan látogattak el. Menhaz Zaman pere folyamatban van, a tárgyalás augusztus 8-án folytatódik.

Forrás: Index, Vice
A borítókép csupán illusztráció

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva