Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
CSGO
A Major legfiatalabb játékosa még meg sem született, amikor a legidősebb már csapatozott!
A Major legfiatalabb játékosa még meg sem született, amikor a legidősebb már csapatozott!

Nemrég nyerte meg a Fortnite világbajnokságot egy 16 éves srác, a hír futótűzként terjedt tovább, majd osztotta meg az internetet, legalább annyira, mint az ananászos pizza létezésének kérdése. Sokan nem képesek elfogadni, hogy ekkorára nőtt a eSport ipar, mások szerint ilyen fiataloknak nem való még ennyi pénz.

Az augusztus 23-án kezdődő StarLadder CS:GO Majorön pedig ismét rekordot avatunk, ugyanis akkor lesz 16 éves, és mindössze 58 napos oBo, a Complexity játékosa. Korábban már bizonyított, az ECS 7. szezonjának döntőjére utazott először a csapattal, az volt élete első nagy versenye, még éppen 15 évesen. A legidősebb pedig a Virtus.Pro korábbi veteránja, a 32 éves Neo, aki a FaZe színeiben lép pályára. A Liquipedia szerint első csapatába 2001 elején lépett be (akkor még én sem éltem - a szerk.:). 

A hltv.org remek kis infografikát készített az életkorokból. A CIS Minorról érkező Syman Gaming lesz a legfiatalabb csapat, ha a játékosok életkorát átlagoljuk. Nem hiába, a top 20 legifjabb player közül is négyen ott vannak. A FaZe és a MIBR igencsak tapasztalt együttesek, látszik ez az életkorokon. Igaz, az átlagot Zews (31) és Neo (32) igencsak felfelé húzzák ott is. Ha a korábbi MIBR felállás jött volna a Majorre, akkor nem ők lennének a legidősebbek átlagban. 

 

×