PUBG

Nagyobb ráncfelvarrást kapnak a játékhangok

metabro - 6 hónapja

Ezúttal a játékhangok fejlesztését vette célkeresztbe a PUBG Corp.

A PUBG fontos részét képezik a játékhangok, az elmúlt időben pedig akadt némi változtatás, ám a közönség ezeket meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadta. Megérkezett már a HRTF, sőt még a zörgő hangrendszer is a játékba, de a játékosok továbbra is rengeteget panaszkodnak a dobhártyaszaggató effektek miatt. Ezúttal a PUBG Corp. hangokért felelős csapata mutatta be, hogy idén mire helyezik a hangsúlyt. Nyugalom, újdonságban nem lesz hiány. 

A tervek szerint még augusztusban érkezik egy Instant hangerő csökkentő rendszer, ami a környezetünkben lévő fülsüketítő hangokat tompítja. Ezt alkalmazva továbbra is hallani fogjuk a vörös zónában lévő bombabecsapódásokat, viszont jóval halkabban, mint eredetileg. Emellett szintén augusztusban érkezik az a funkció, amivel az egyes effektek hangjait állíthatjuk tetszésünk szerint. 

Szeptemberben a lépéshangokat fogják módosítani, ez főként a hangok térbeli érzékelését fogja megváltoztatni. A cél, hogy könnyebben be tudjuk majd azonosítani, hogy merre mozognak ellenfeleink. 

Szintén szeptemberben fogják módosítani a vörös zóna hangjait, viszont azt előre leszögezték, hogy nem lesz sokkal halkabb, ugyanis a valóságban is fülsüketítőek a bombázások. Ezen kívül az ejtőernyővel való landolás és a szegélymegragadás esetén új hangokat fognak alkalmazni. 

Október és december között számos újítás érkezik. A fegyverhangokat ismét továbbfejlesztik, a cél, hogy minél realisztikusabbak és felismerhetőbbek legyenek az egyes fegyverek. Nem kell nagyon megijedni, ugyanis a tervek szerint mindez opcionális lesz, így aki már megszokta a jelenlegi hangokat, annak nem feltétlenül kell majd váltania. Ezzel még nem állt meg az újdonságok sora, ugyanis a kültér/beltér esetén is változni fognak a fegyverhangok, a fejlesztők ugyanis szeretnék, ha a hangokon is érződne, ha például egy bunkerben harcolunk.

A járművek hangjait szintén realisztikusabbá kívánják tenni. Itt főként arra kell gondolnunk, hogy például egy esős időjárás esetén más hangeffektet használnak majd, mint amikor hét ágra süt a nap.

Ezt olvastad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva