Fifa

Újabb adag játékossal bővült az Ikonok csoportja – Nem mindenkinek örül a közösség

metabro - 6 hónapja

Vészesen közelít a FIFA 20 megjelenése. A játék publikus demóját már egy hét múlva nyüstölhetjük, a teljes játék pedig rá két hétre már mindenki gépén szüntelenül pöröghet. A hype-teremtéshez pedig az EA Sports úgy döntött felhasználja a játék legújabb Ikonjait is, amit mi játékosok természetesen tárt karokkal vártunk.

Zidane, Pirlo és Drogba bejelentését például szinte mindenki hatalmas örömmel fogadta, elvégre az éppen kiöregedett generáció három legendás magasságokba emelkedő játékosáról van szó. Ám azóta voltak megkérdőjelezhető húzásai a kiadónak. Sokan évek óta könyörögnek egy Beckham ikon (korábban legenda) lapért, de az angol középpályás az istenért sem szeretne bekerülni az EA játékába. (Ebben közrejátszhat a PES-ben való megjelenése, de az átlag fogyasztó az ilyen "nüansznyi" buktatókra nem figyel…)

Így hát az EA abból főzött, amije volt, így az "ikonok ligáját" igazi klublegendákkal bővítették. Így lett a FIFA 20 része Barnes, Wright, Koeman, Rush, Sánchez, Essien és Carlos Alberto.

A legújabb, s egyben utolsónak tűnő hullámnak viszont már annyira nem örült az internet népe. Érthető Zambrotta megjelenése, ahogy a skót Dalglish is véleményem szerint jogosan kapott ikon lapot. Mellettük a brazil Garrincha csatlakozott az ikonokhoz, a spanyol védekező középpályással, az edzőzseni Pep Guardiolával karöltve.

Utóbbi érkezését senki sem várta, olyannyira nem, hogy sokan úgy gondolják Guardiola csak az edzői sikerei miatt került be a FIFA 20 ikonjai közé. Persze az, aki ismeri játékoskarrierjét ezt vérlázítónak gondolja, Guardiola egy igazi Barcelona legenda, s már az volt az előtt is, hogy világuralomra tört a kispadról. Tény, nem volt sosem annyira feltűnő játékos mint mondjuk Ronaldinho, ám kevés nála stabilabb középpályása volt a generációjának. Ha valakihez hasonlítanunk kéne Guardiola játékát, akkor ma Busquets-hez hasonlítanánk. Őt pedig nehezen lehet kihagyni az álomcsapatokból…

Guardiolát és a többi új Ikont szeptember 27-től kereshetjük a FIFA 20 Ultimate Team csomagjaiban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva