League of Legends

Félelmetes régióvá vált Európa – Ismét a G2 emelhette a magasba az LEC trófeát

metabro - 11 hónapja

Ennél jobb talán még sosem volt az európai régió.

Szépen csöndben az európai régió elkezdte agyoncsapni a világ többi profi League of Legends régióját, ezt a tavalyi Worlds döntő és az idei MSI győzelem bizonyítja. A 2018-as év világbajnokságának döntőjéig a Fnatic dominált, a G2 pedig az elődöntőig menetelt. Az akkor még meglepetésnek számító teljesítmény végül "csak" egy világbajnoki második helynek felelt meg, ám így is látszott, hogy Európa komoly magasságokba törhet.

Végül érkezett télen az átigazolási szezon és ez a két csapat rendesen megzavarta az LEC állóvizét. A G2 midese, Perkz, lövész pozícióra váltott, társának Mikyx-et választották, a középső ösvényre pedig megérkezett a Fnatic világbajnoki második helyezettje, Caps. A Fnatic a dán játékos után maradt űrt egy szlovén klasszissal, Nemesis-szel pótolta. Így vágott neki a 2019-es idénynek Európa két legnagyobb csapata.

A tavaszi szezonban a G2 sokkal jobban haladt riválisánál, legyalultak mindenkit, aki az útjukba került, míg a Fnatic döcögősen ugyan, de eljutott a rájátszásig, s végül a harmadik helyet is megkaparintották.

A G2 a tavasszal megszerzett bajnoki címével jegyet váltott az idei MSI-ra, amit lenyűgöző játékstílussal, a League of Legends történetében először, meg is nyertek. Ezzel gyakorlatilag a világ jelenlegi legjobb csapatának kiáltották ki magukat, s a szakértők egy pillanatig nem kételkedtek ebben. Egy új korszak kezdődött.

Ám úgy néz ki, hogy a rivalizáció pozitív hatású is tud lenni, legalábbis a Fnatic játékosai és szurkolói ezzel biztosan egyet tudnak érteni a Summer Split után, ugyanis egy bukdácsoló harmadik helyezettből szempillantás alatt egy igazi gépezetté vált a narancssárga-fekete brigád, Rekkles-ék hosszú ideig vezették is a nyári idényt úgy, hogy ők voltak az egyetlen csapat, amely meg tudta fogni az MSI bajnok G2-t. Végül kisebb-nagyobb hibák miatt a két csapat helyet cserélt, így az alapszakasz a papírforma szerint végződött, a G2 az élen, a Fnatic pedig éppen csak utánuk.

A rájátszásban kiderült, hogy fényévek vannak a G2-Fnatic kettős és a többi LEC csapat között. A negyeddöntőben és a döntőben találkozott a G2 és a Fnatic, mindkét esetben 5 mérkőzést játszottak a csapatok, nem igazán bírtak egymással. A Fnatic az első találkozón 2-0-ra vezetett, s a harmadik játék is a kezükben volt, amit végül elszórakoztak, így esélyt adtak a G2-nak a visszatérésre. Viszont ha egy ragadozó megérzi a vér szagát, megállíthatatlanná válik. A G2 pedig egy igencsak félelmetes ragadozó, kihasználva a Fnatic mentális gyengeségét végül megfordították, s 3-2-re megnyerték a szériát.

Itt azt gondolta volna mindenki, hogy a Fnatic megtörik, s az elődöntőben esélye lesz a Schalke 04-nek a döntőbejutásra. Ám ez nem történt meg, olyannyira nem, hogy hivatalossá vált, Európa jelenleg két olyan csapattal rendelkezik, akiktől rendesen tartania kell a világnak. Nemesis és társai pillanatok alatt legyalulták a német org csapatát, ezzel egy egyértelmű 3-0-val kvalifikálták magukat az LEC nyéári döntőjébe, ahol ismét a G2 várta őket.

Mindkét csapat tudta, hogy nagy a tét, a bajnok ugyanis egyeneságon kijut a világbajnokságra, ráadásul az első kalapba kerül, ami statisztikailag azt jelenti, hogy csak gyengébb csapatokat kaphatnak a csoportjukba. (Persze ez a gyakorlatban sokszor nem egyértelmű…) Mindkét csapat beleadott apait-anyait, az első mérkőzést a Fnatic nyerte hatalmas fölénnyel, erre a G2 a második körben legalább ilyen határozottan válaszolt. Az adok-kapok folytatódott a harmadik játékban, amit szintén a narancs-feketék nyertek, ezzel meccsponthoz juttatva magukat. Itt remeghettek meg újra a kezek, az idő közben 1000. LEC killjét megszerző Jankos és Perkz megállíthatatlan üzemmódba kapcsoltak, a Fnatic pedig nem tudott mit kezdeni a nyomással. A 2-1-es Fnatic vezetést egy brutális G2 dara, valamint egy fokkal szorosabb, ám szintén nagy különbséggel végződő G2 győzelem követett.

Ocelote gárdája ezzel újból duplázni tudott az LEC-ben, Perkz pedig immáron a legtöbb trófeával rendelkező európai játékos lett a régió történetében. A nagy riválisok összecsapása a világbajnokságon folytatódhat, ám ahhoz, hogy a Fnatic játékosai sikerrel járjanak, komoly mentális javulásra lesz szükség.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva