Tech

Teszteltük az ASUS 1 milliós gamer monitorát

metabro - 2 hónapja

Kipróbáltuk az ASUS legdurvább monitorát, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ezúttal egy igazi prémium monitort nézhettünk meg közelebbről. A dobozban a szokásos kiegészítőkön kívül egy hitelesített tanúsítványt is találunk, ami azt jelzi, hogy a monitort a gyártást követően nem egyből becsomagolták, hanem profi eszközökkel színhűen kalibrálták, ilyennel nem túl gyakran találkozunk.

Na de nézzük a specifikációkat, azaz mit is tud a ROG Swift PG35VQ?

35 colos,azaz 89 cm-es átmérővel rendelkezik, ami 3440 x 1440 -es felbontást tudhat a magáénak, úgyhogy bizony erős vasra lesz szükségünk, ha ki akarjuk majd hajtani a "kicsikét", főleg akkor, ha a 200 Hz-es frissítési frekvenciát is a maximumon akarjuk járatni. Ennyi pénzért természetesen nem TN panelt kapunk, hanem egy jó minőségű ívelt VA panellel szerelték, ami 2 ms-os válaszidőre képes. A 178 fokos betekintési szögeknek köszönhetően nem lesz probléma akkor sem, ha esetleg az ágyból akarnánk filmezni. 

Természetesen a HDR (10) támogatás sem maradt ki a repertoárból, emellett GSYNC Ultimate modullal is rendelkezik, továbbá a monitor hátulja is RGB fényekben pompázik, de még az asztalra is a ROG logót vetíti a fenevad.  Ha valami jól el van eresztve csatlakozókkal, akkor az a PG35VQ, van ugyanis v2.0-ás HDMI, DisplayPort, 3,5 mm-es jack, és természetesen USB 3.0 csatlakozókkal is felszerelték. Az ASUS ezúttal az audiofilekre is odafigyelt, ugyanis egy ESS Sabre HiFi DAC erősítő gondoskodik a tökéletes hangzásért. 

Ahogyan már említettem, a PG35VQ egy hatalmas monstrum, épp ezért nem lehet bármilyen irányba forgatni. A monitor magassága természetesen állítható és egyben dönthető is 21 fokos szögben. 

Na, de hogy milyen volt vele játszani? Először ledobtam az állam, ehhez persze a brutális kinézete is rátett egy lapáttal, de maga a panel hihetetlen részletgazdag, hirtelen még botok ellen is élvezetes volt a CS:GO. Az AAA kategóriás játékok pedig szinte szárnyaltak. Bizonyos játékok esetén nagyon jól jön a széles képarány, hiszen jóval nagyobb területet látunk be, mint mondjuk egy átlag 16:9-es monitor esetén. Természetesen a monitorba az ASUS a teljes szoftveres arzenálját is belepakolta, így nem hiányzik az online multiplayerek esetén használatos Black boost funkció, de különböző célkereszteket is kipakolhatunk a képernyő közepére. 

A játékok mellett munkára is kiválóan használható a PG35VQ, ugyanis rengeteg ablakot tudunk egymás mellé helyezni, de egy vágóprogram kezelése esetén sem lesz probléma azzal, hogy nem látjuk át a projektet. 

Persze nem minden arany, ami fénylik, ennek a monitornak is vannak negatívumai. Ebbe a típusba például ventilátorokat is szereltek, amelyek melegedés esetén kapcsolnak be, mondanom sem kell, eléggé zavaró. Akármennyire is brutál a PG35VQ, az 1 millió forintos árat így is nehezen tudom felemészteni, de ezt valahogy úgy kell felfogni, mint a luxusautókat, a prémium minőségért alaposan megkéri az árat a gyártó. Egy idő után persze biztosan lejjebb fog ez menni, hiszen az első 144 Hz-es monitorok is aranyáron mentek. 

Megéri?

Egyértelmű, hogy ebben az esetben a gyártó nem az ár/érték arányra gyúrt rá, hanem próbáltak belezsúfolni minden rendelkezésre álló technológiát, ez pedig sikerült is. Már első tapintásra érződik a minőségi anyaghasználat, van RGB fényáradat is, ami sokaknak fontos, de persze ki is kapcsolhatjuk. Aki nem akar szenvedni a 3 monitoros felállással és hajlandó kifizetni 1 millió forintot egy monitorért, az valószínűleg nem fog csalódni. 

Tetszett
Metabro.hu

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva