Fortnite

Ezért hasonlították kokainfüggőséghez a Fortnite-ot

metabro - 4 hónapja

Ismét perelik az Epic Games-t a Fortnite miatt.

Egy kanadai ügyvédi iroda képviseli azokat a szülőket, akiknek mindkét gyermekük Fortnite függőségben szenved. A családot képviselő ügyvéd, Alessandra Esposito Chartrand állítása szerint súlyos lépéseket követett el az Epic Games azért, hogy a Fortnite ilyen népszerűségre tegyen szert. 

"Miután igazán beleástuk magunkat, akkor realizáltuk csak igazán, hogy mivel is állunk szemben."

Az ügyvédek szerint a Fortnite gyakorlatilag azért készült, hogy függőségbe taszítsa játékosait, ezt egyébként már több alkalommal hangoztatta Harry herceg is, aki szintén nagy ellenzője a játéknak.

"A Fortnite készítése közben pszichológusokat fogadtak, akik alaposan tanulmányozták az emberi agy működését és mindent megtettek annak érdekében, hogy a játék a lehető legaddiktívebb legyen. Mindezek után pedig szándékosan a fiataloknak szánták a címet."

Állításuk szerint 10-15 évesek agyára ez durvábban hat, mint a kokain.

A jogászok szerint a Fortnite-hoz hasonló veszélyesen addiktív játékok esetén a kiadónak felelősséget kell vállalniuk a felhasználóikért és legalább figyelmeztetni kellene őket a veszélyekre. A szülők is hasonlóképp gondolkodnak, akik a következőt fűzték hozzá a történtekhez:

"Ha tudtuk volna előre, hogy a Fortnite ilyen addiktív játék, akkor valószínűleg soha nem engedtük volna, hogy ezzel elszúrják az életüket vagy legalábbis sokkal jobban figyelemmel követtük volna a játékukat."

Kíváncsian várjuk, hogy milyen sikerrel járnak, de a fentebbi idézetből ezúttal is a szülői felelőtlenséget sejtjük a dolgok mögött. Sajnos a szülők egyre ritkábban korlátozzák a gyerekek szabadidejét, ha pedig egy tizenéves azt csinál a délután hátralévő részében, amit csak akar, könnyedén kialakulhat a függőség, legyen szó bármilyen izgalmas játékról.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva