Gaming

Sorra nyílnak az egyetemi esport szakok

metabro - 4 hónapja

Nincs megállás, az esport az egész világot meghódítja!

Új esport szak indult a brit Staffordshire-i Egyetemen, ami lehet, hogy egyeseknek még szokatlanul hangzik, de ez már egyáltalán nem számít újdonságnak, hiszen az Egyesült Királyság mellett az Amerikai Egyesült Államok területén is számos felsőoktatási intézmény kínál hasonló lehetőségeket. 

A szülők viszont még mindig szkeptikusok, erről a 18 éves Ryan Chapman mesélt, aki maga is a Staffordshire-i Egyetemre jelentkezett:

"Mára már megértették, hogy mekkora ez az üzletág és hogy milyen ütemben is terjed. Most már ők is tudják, hogy miért is éri meg belevágni."

Na, de hogy mekkora is ez az ipar valójában? Ezt pontosan elég nehéz megmondani, de a Newzoo tanulmánya szerint idén 1,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított az esport üzletága, ami 230 millió dolláros növekedést jelent a 2018-as évhez képest.

A Staffordshire-i Egyetem esport szakágán a hallgatók beletanulhatnak a szervezői feladatokba, amivel akár nagy szabású esport tornákat is szervezhetnek. Ezen túl a menedzsmentre is nagy hangsúlyt fektetnek, aminek köszönhetően megtanulhatják a diákok, hogy hogyan lehet minél nagyobb profittal működtetni az esport vállalkozásokat. 

A szaknak természetesen máris vannak kritikusai, akik azzal érvelnek, hogy mindezt egy általános menedzsment szakon is megtanulhatják a hallgatók, az egyetem pedig ezzel a húzása szimplán marketingfogás.

Forrás: APNews

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva