BoardGame

Itt vannak az elmúlt 30 év legnépszerűbb játékai


Csodálatos infovideót lőttünk a Game-Obscura Youtube-csatornán – 1990 mutatja meg a legnépszerűbb társas- és kártyajátékokat, fantasztikus felíveléseket és törvényszerű hanyatlásokat.

December elején az akkor indult Boardgame rovat egyik első cikke volt annak a Board Game Geek-es (BGG) infovideónak a bemutatása, ami a BGG-re beküldött játékok adatai alapján, negyedéves bontásban mutatta meg, melyek voltak a XXI. század eddig eltelt kb. 20 évének legnépszerűbb játékai.

Tegnap megérkezett ennek tíz évvel kiterjesztett verziója, ráadásul egy magyar Youtube-csatorna, a Game-Obscura jóvoltából:

Mivel a BGG csak 2000-ben indult, ezért az ez előtti adatok becsléseken alapulnak, de mondjuk, hogy mi alapján lettek megbecsülve az 1990 és ’99 közötti játékok számai, arról nem találtunk információt. Mindenesetre a Game-Obscura azt ígéri, hogy hamarosan podcastban elemzi az adatokat. Az adatok csoportosítása ebben a videóban éves, nem negyedéves, és a huszadik század utolsó évtizede egyben van, nem évenként.

A Game-Obscura egyébként azért éves bontásban mutatja a számokat, mert így átláthatóbb, jobban megfigyelhető az egyes játékok népszerűsége, anélkül is, hogy lelassítanánk a videót. Meg ebben a mostaniban nem csúsznak annyira egymásra az egyes játékok sávjai, így nem is takarják ki egymást, ami szerintünk szintén az élvezhetőséget és a jobb megértést segíti.

 

Ezeket játszották a legtöbben 2019-ben

 

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva