Gaming

5 nagyszerű játék, amit ingyen tolhatsz most hétvégén!


Ezúttal is érdemes ellátogatni a Steam platformjára.

Szeretnél más játékokat is kipróbálni, de nem akarsz költeni rá? Akkor most hétvégén irány a Steam, ahol rengeteg zseniális címet tolhatsz teljesen ingyen!

Itt van például az Endless Space 2, amiben a civilizációnk élére állva csak rajtunk múlik, hogy milyen birodalmat építünk saját népünknek. A játék a tipikusan “csak még egy utolsó kört” kategóriába eső, bolygókat meghódítós 4X stratégia, ami leginkább minden idők egyik legjobb magyar alkotására, az Imperium Galacticára hasonlít. Ha imádjátok az űrhajókat és a mai szemmel is remek látványvilágot, amit nagyszerű zenei aláfestés egészít ki, akkor tegyetek vele egy próbát!

Ugyancsak ingyen kipróbálható a körökre osztott stratégiai játékok sorát erősítő Endless Legend, ami leginkább a legendás Heroes of Might and Magic és a Civilization szerelemgyerekének tekinthető. Gyakorlatilag a mikromenedzsment fellegvárát találhatjuk meg ebben az alkotásban, hiszen a városunk ügyes-bajos dolgainak, fejlesztéseinek menedzselésével órákat el lehet tölteni. Természetesen, ha már jól áll a szénánk, akkor belekezdhetünk saját hadseregünk legyártásába is, aminek birtokában nekimehetünk az ellenséges népek egyikének!

A franchise másik darabja, a Dungeon of the Endless is nyüstölhető a hétvégén, ami műfaját tekintve egy tipikusnak nem mondható roguelike tower defense dungeon crawler. A történet szerint egy űrhajó legénysége hatalmas slamasztikába kerül, így rajtunk áll, hogy egy idegen bolygón 12 emelet mélységből megpróbáljunk kijutni a felszínre, mielőtt utolérne minket a halál. A teljesen véletlenszerűen felépített pályákon csupán annyi dolgunk lesz, hogy mindig megtaláljuk a következő szinthez szükséges felvonót, ám ez sokkal nehezebb lesz, mint ahogy elsőre azt gondolnánk.

Korábban már említettük nektek, hogy most vasárnapig ingyenesen kipróbálható a realisztikus lövöldék egyik legjobbjának számító ArmA 3, amit minden kiegészítővel együtt tesztelhettek le ezen a hétvégén. Hamisíthatatlan háborús feeling, az óriási harcterek, a több mint 40 fegyver és 20 jármű gondoskodik arról, hogy első kézből tapasztald meg a modernkori hadviselés velejáróit. Ha pedig ránk hallgatsz, akkor legalább egy ismerőssel vágsz neki a harcnak, különben szomorú vége lesz a történetnek!

Ha egy éjszakára összezárnánk az Age of Empires-t és a WarCraftot, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a Bannermen születne meg belőle! A tavaly februárban debütáló játék egy klasszikus RTS, ami a magányos farkasoknak és a kompetitív játékosoknak egyaránt kedvez, hiszen 10 órás egyjátékos kampánnyal és akár 8 játékossal is tolható többjátékos résszel rendelkezik. Bár a megjelenéskor voltak hibái, mára egy olyan stratégiai játék lett, amit a műfaj kedvelőinek mindenképp érdemes kipróbálniuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva