Gaming

Borús fellegek gyűlnek a Cyberpunk 2077 körül!


Egyre több kérdés merül fel a CD Projekt következő nagy dobásával kapcsolatban.

Amikor egy csokorba gyűjtöttük nektek az idei év legígéretesebb játékait, akkor még nem gondoltuk, hogy az annyira várt Cyberpunk 2077 nem áprilisban, hanem öt hónappal később, szeptemberben fog megjelenni. A csúsztatás kapcsán egyre több kérdés merül fel a projekttel kapcsolatban, ami a készítők mindennapjaira és a játékosokra is nagy hatással lehet.

Aki aktívan figyelemmel követi a játékipar eseményeit, az pontosan tudja, hogy az utóbbi időszakban – például a Red Dead Redemption 2 fejlesztése kapcsán – mekkora botrány lett a fejlesztőkre kényszerített túlórákból, amik alapjáraton 60, de több esetben 80 és 90 (!) órás munkaheteket eredményeztek. A rossz hír az, hogy a Cyberpunk 2077 készítőire is hasonló sors vár, hiszen bár el lett tolva hónapokkal a játék megjelenése, az még mindig nincs olyan állapotban, mint amilyenben a kiadó szeretné.

A CD Projekt Red ezt hivatalosan is megerősítette, viszont azt is leszögezte, hogy igyekeznek maximális tisztelettel állni az alkalmazottaikhoz és mindenképpen el akarják kerülni az embertelen munkaközeget, ami köztünk szólva szinte akármit jelenthet. A kiadó elnöke és vezérigazgatója, Adam Kicinski egyúttal arról is beszámolt, hogy vannak a játéknak olyan részei, amikkel már nagyon jól állnak, de még mindig akadnak benne régebbi és újabb bugok, amik javításra szorulnak.

Ugyancsak nagy probléma, hogy a megjelenés elcsúsztatása miatt át kell ütemezni a Cyberpunk 2077 többjátékos részének fejlesztését, hiszen a csapat elsődleges prioritása jelenleg az egyjátékos kampány tökéletesítése. Így az is simán előfordulhat, hogy éveket kell majd várnunk arra, hogy többedmagunkkal nyomulhassunk az egyedi atmoszférájú világban.

Sokan már azt rebesgetik, hogy a Cyberpunk 2077 még szeptemberben se fog megjelenni, mivel a kiadó inkább szeretné kivárni vele a PlayStation 5 és az XBOX Series X megjelenését, ami az idei ünnepi szezonban – várhatóan novemberben, vagy decemberben – fog megtörténni. Erre vonatkozó hivatalos információink egyelőre nincsenek, de nagyon reméljük, hogy az őszt már a virtuális Keanu Reeves társaságában tölthetjük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva