Counter Strike

Keményen beleállt a CS:GO közösség az ESL-be


Korábban írtunk arról, hogy az ESL megfelezte a következő Pro League-en résztvevő csapatok számát, és változtatott azon is, hogy miként lehet majd ott lenni a ligán. Ez még önmagában nem is lenne baj, de amiatt már sokaknál betelt a pohár, ahogyan ez az egész végbement.

A megszólaló játékosok, edzők és csapatok szerint: az ESL részéről egyrészt semmiféle kommunikáció nem történt, másrészt olyan döntéseket hoztak, amivel sokaknak alávágtak. Ráadásul az újfajta meghívásos rendszer pontos működése ismeretlen, csupán részinformációk vannak.

Addig tiszta a sor, hogy meghívták a legutóbbi szezon legjobb tizenhat csapatát, de a fennmaradó nyolc spot már homályos. A meghívottak listája nagyban megegyezik a DBLTAP által jósolttal, márpedig az oldal szerint ez egyfajta kombinációja a következő kritériumoknak:

  • A “Lanxess Egyezmény” tagszervezetei
  • ESL Pro League S10 Finals résztvevők
  • A legutóbbi ESEA MDL európai és észak-amerikai győztesei
  • ESL világranglista

Az olyan szervezetek részvétele, mint a Complexity, már csak azért is érdekes, mert a világranglistán a 39. helyek állnak, és ott sem voltak a legutóbbi Pro League-en, sőt, már az online részen is csúfosan végeztek, egy helyre voltak a Relegation pozíciótól. Utóbbi is egy érdekes témakör, hiszen a Relegation (kiesés/bentmaradás) versenyeket egy az egyben elkaszálta az ESL.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a fent említett egyezmény, és a különböző szervezetek imázsa sokat nyom a latba, így joggal háborodnak fel azok a játékosok és csapatok, akik alanyi jogon ott kellene, hogy legyenek, de mégsem lesznek. Mindennek a teteje pedig az, hogy erről nem is tájékoztatták őket.

Több csapat is kimarad most a buliból, aki ott volt a legutóbbi Pro League-en, és számos olyan is van, amely az ESEA MDL-ben elért második/harmadik helyezése miatt, kvalifikációra lenne jogosult. Utóbbi kategóriába tartozik a HAVU, a Spirit, a Riot Squad és a Triumph is.

Végezetül álljon itt néhány tweet, amelyben többen is kifakadnak az ESL-re:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva