BoardGame

Nagyon ciki már az autóskártya, sokkal menőbb a HIDASkártya!


Egészen csodálatos dolgot vettünk észre egy amúgy nem túl izgalmasnak tűnő, hídépítő cég Facebook-oldalán. 38 lapos, játszható kártyapaklit csináltak!

Az autóskártya nagy klasszikus, lehetett vele lóerőben, hengerek számában és térfogatában, fogyasztásban is versenyezni, de persze a sebesség volt mindig is a legnépszerűbb. A szabály egyszerű volt, aki az adott paraméterben nagyobbat tudott rakni az előtte kártyát lerakó játékos lapjára, az ütött és vitte azt az egy lapot, vagy az addig felgyűlt lapokat. A Speciálterv hidaskártyája is pont ezt a játékmenetet követi.

A 38 lapon az általuk épített hidak vannak, néhány kifejezetten érdekes darabbal. Nagyon tetszik például a salgótarjáni Tesco-híd, meg elég jól néz ki a tiszafüredi kerékpáros Tisza-híd (aminek a kártya képe alapján hasonló a vonalvezetése az Eger-patak bringahídjáéhoz), de a bajai gyalogoshíd se kutya.

A lapokon a híd hossza, a támaszok száma, a hídfelület, a legnagyobb támaszköz (tehát a két támasz közötti távolság) szerepel, meg az építés éve, tehát ezeket a paramétereket tudja meghívni a kezdőjátékos. Arról nem írnak, hogy a karácsonyra kiadott tutiság, amit akkor elkapkodtak, mikor érhető el újra, de egy nagy képre rakták az összes lapot.

 

 

Zsuga telepatáknak

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva