Gaming

Nem akármilyen stúdiók álltak be az Epic Games kiadóvá válása mögé!


Egészen izgalmas dolgok sülhetnek ki ebből

Az Epic Games mondhatni egészen hasonló utat tett meg, mint amilyet a Valve; az Unreal Tournament-el a köztudatba robbanó gárda az utóbbi években sorra valósítja meg az ambiciózus ötleteit, most például bejelentették, hogy innentől kezdve már kiadóként is kipróbálják magukat. Azért a bejelentésre azért lehetett számítani, ugyanis már csak ez hiányzott a portfóliójukból, arra viszont sokan nem számíthattak, hogy olyan játékfejlesztőket sikerült “besorozniuk”, mint a Remedy (Max Payne, Alan Wake, Quantum Break, Control) a Playdead (Limbo, Inside), vagy a gen DESIGN (ICO, Shadow of the Colossus, The Last Guardian).

A hetente jelentkező ingyenes játékok után egy újabb fronton próbálja megerősíteni az Epic Games Store a piaci helyzetét. 

Ennek értelmében a fent említett három játékfejlesztő stúdió a következő játékát PC-n kizárólag az Epic Games Store-ban jelentetheti meg, amiknek fejlesztéséhez a már kiadóként tevékenykedő cég minden szükséges anyagi forrást 100%-osan biztosít: a kiadási, a marketing, illetve a fejlesztés során felmerülő egyéb költségeket is beleértve.

Mindezt úgy, hogy a készítőknek teljes kreatív szabadságot adnak, a bevétel felét kérik csak el, és az elkészült IP jogai is a fejlesztőknél maradnak.

Mindez azért nagyon fontos, mert három olyan stúdióról van szó, akikről köztudott a kreativitás és az új, előremutató ötletek játékba ültetése, viszont ezidáig számukra kizárólag az anyagiak szabtak határt. A Remedy a Microsofttal való szakítást követően csak hánykódott, és igaz, hogy az aktuális játékuk, a Control is egy zseniális alkotás lett, de a Quantum Break-hez hasonlóan most sem könyvelhetnek el anyagi sikert, köszönhetően a gyenge marketingnek. A Playdead eddig sem dúskált a pénzben, ez az üzlet számukra egy teljesen új szintet jelent, ahol olyan kapuk nyíltak ki előttük, amikkel mi játékosok csak nyerhetünk. A gen DESIGN játékait senkinek nem kell bemutatni, viszont egészen izgalmas lesz látni, hogy mit fognak majd kezdeni a kifogyhatatlan tőke és az abszolút kreatív szabadság találkozásával, talán most nem kell majd 10+ évet várni a következő zseniális alkotásukra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva