Gaming

Vérengzős stratégiai játékként érkezik a Gears Tactics!


A Gears of War széria újabb taggal bővül.

A legendás Gears of War szériát valószínűleg már senkinek se kell bemutatni, hiszen a legtöbben XBOX-on, vagy PC-n már biztosan találkozhattatok vele. Hamarosan viszont egy új szereplővel bővül a franchise, hiszen körökre osztott stratégiai játékban térnek vissza kedvenc szereplőink április 28-án mindkét előbb említett platformon.

Anno 2018 nyarán hallhattunk először a Microsoft konferenciáján a Gears Tactics-ról, ami az eddig megszokott intenzív tűzharcok helyett jóval megfontoltabb és átgondoltabb játékmenetet ígér. A karakterekre a megszokottnál jobban fókuszáló történet szerint pontosan 12 évvel járunk az első Gears of War rész eseményei előtt, amikor is a COGS-nak a legelső Locust inváziót kellene valamilyen módon megállítania.

A taktikai játékok egyik legjobbjának számító XCOM-hoz hasonlóan itt is egy pár fős csapatot fogunk menedzselni, ahol minden karakterünk létfontosságú lehet az aktuális feladatok teljesítésében, mivel egytől egyig más és más képességekkel, valamint fegyverekkel rendelkeznek. Így rajtunk áll majd a dolog, hogy kitapasztaljuk, adott szituációban mi lehet a legjobb taktika az előttünk tanyázó kegyetlen szörnyek eliminálására.

Érdekes adalék, hogy a Microsoft első körben pusztán PC-exkluzívnak szánta a Gears of Tactics-ot, de miután megérkezett az XBOX ONE egér és billentyűzet támogatása, úgy döntött, hogy a saját konzoljára is ki fogja adni. Az ízig-vérig körökre osztott stratégiai játékban természetesen azért vissza fog köszönni az a semmi máshoz nem fogható hangulat, ami az eddigi Gears of War részek sajátja, így a brutális gyilkosságok és kivégzések újra meg fognak elevenedni előttünk.

Ráadásul már a megjelenéskor benne lesz az XBOX Game Pass kínálatában, így valóban költséghatékony juthatunk majd hozzá a legújabb Gears of War játékhoz, ami egyebek mellett kizárólag egyjátékos móddal fog megérkezni. További jó hír, hogy a történet egy laza 40 órás végigjátszás ígér, valamint a Gears Tactics-ban nem lesznek mikrotanzakciók, így minden digitális jóságot pusztán a játék nyüstölésével ki tudunk majd magunknak farmolni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva