Fifa

449 nevező, 2 győztes, számos meglepetés: 2 naposra nyúlt az NGES kupája, íme a beszámoló


Lássuk az infókat!

Egy hete írtunk róla, hogy a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség új online versenysorozatot szervez, melynek része volt a FIFA 20 is – olyannyira, hogy ezzel a játékkal startolt el szombaton a kupa.

449-en neveztek összességében, 375-en pedig ténylegesen el is indultak – ez a szám bőven túlteljesítette az előzetes elvárásokat, mely abból is látszik, hogy a tervezett egy napos kupából közös megegyezés alapján kettő lett.

Eredmények

Egyenes kieséses szakasszal indult a kupa, 206 Xbox és 169 PS játékos feszült egymásnak (mely 256-os táblát jelentett mindkét platformon), hogy aztán folyamatosan szűkülve (128, 64 és így tovább) eljussunk a döntőig.

PS4

PS-en olyan nagy nevek indultak, mint Majorosi Krisztián “chrismaj”, aki az MTK esportolója vagy épp Kiss Gábor “Gebasz90”, a Szombathely esportolója. Itt a következőképp alakultak a döntők:

Felsőági döntő
EndlineHSV – GrislyJam22 (Szentgyörgyvölgyi Örs) 1-2

Alsóági döntő

EndlineHSV (Lündsted Nico) – chrismaj (Majorosi Krisztián) 5-4

Nagydöntő

EndlineHSV – GrislyJam22 2-6

Szentgyörgyvölgyi Örs 6-2-re nyert tehát összesítésben és vitte haza az 50 000 forint fődíjat, gratulálunk neki!

Xbox

Ezen a platformon sem volt hiány nagy nevek terén: a DVSC játékosaként Molnár Gábor “Molnargabo” és Vadicska Olivér szerepelt, míg az Ajaxot képviselve a 2018-as V4 győztese, Szirtesi Gábor “Gabinho eS” indult el. Az alábbiakban láthatjátok a döntők végeredményét:

Felsőági döntő

aTrueGunnerx (Reznák Dániel) – Gabinho ES 1-2 (3 darab döntetlen után!)

Alsóági döntő

aTrueGunnerx  – Csupii (Vági Vilmos) 1-4

Nagydöntő

Gabinho eS (Szirtesi Gábor, a 2018-as V4 győztese) – Csupii 2-5

A mindössze 16 éves Vági Vilmos “Csupii” ilyen nevek mellett meglepetésre győzedelmeskedett 4-1-re összesítéseben, övé az 50 000 forintos fődíj, gratulálunk neki is!

Érdekességek, meglepetések

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy hazánk egyik legkiválóbb játékosa, Molnár “Molnargabo” Gábor, a DVSC profija igencsak peches délutánt futott. Rajta keresztül követhettétek élőben a tornát, így tapasztalhatta mindenki, hogy bizony ez most nem az ő délutánja volt: első körben erőnyerőként kezdett, majd egy nyert meccs után kikapott és a vigaszágon folytatta a kupát – itt pedig az első meccsén be is fejeződött számára a torna, mivel 4 kapufát is rúgott utolsó meccsén.

Szakály Attila igazi futball fan: élőben a Kaposvár játékosa, virtuálisan pedig most indult a kupán is – a későbbi győztes GrislyJam22 ejtette ki.

Gabinho veretlenül (!) ment végig a 206 fős mezőnyön – végül ahogy olvashattátok, nem tartott ki végig a jó sorozata, a döntőben nagy meglepetésre alulmaradt.

Köszönjük a beérkezett adományokat, a részvételt és, hogy követtétek nálunk az eseményeket – tartsatok velünk most hétvégén is, amikor PUBG, R6 és LoL kupákkal folytatódik a sorozat, ne felejtsetek el nevezni! !

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva