BoardGame

Jön a partijáték, amit még a Cannes-i Filmfesztiválon is teszteltek


Nagy garral bejelentett partijáték közeleg a Cocktail Games konyhájából.

A francia kiadó számos népszerű játékot adott már a világnak, köztük az Imagine-t, mely 2017 játéka lett Franciaországban, és melyről karácsonyi játékajánlónkban írtunk.

A Top Ten (furcsa módon a Reflexshop bejelentése alapján lefordítják a címét Top Tízre) a hírek szerint pörgős és nagyon röhögtető játék lesz, egyszerűsége miatt pedig nem csak gémerkörökben lesz népszerű, sőt.

Az aktív játékos kártyát húz, amiről kiválaszt egy témát (összesen lesz vagy 500 a játékban) és felolvassa. A többiek is kapnak kártyát, csak ők számosat, nyilván 1-től 10-ig terjedő számokkal, hogy milyen szám van a kártyájukon, nem mondják meg senkinek, hanem a témára mondanak valami frappánsat, aminek van valami köze ahhoz a számhoz, ami a zsugájukon van.

Nincs meghatározott sorrend, az a lényeg, hogy mindenki segítse a témázó, aktív játékost, akinek az lesz a dolga, hogy növekvő számsorrendbe rendezze a többieket, nyilván a többiek kártyáin lévő számok alapján. A röhejes helyzetek a témához kötődő mondások és a kártyán lévő számok összekapcsolásából fognak kikerekedni.

Durva, hogy ezt az egyszerű játékmenetet is állítólag több 300 alkalommal tesztelték a fejlesztés két (!!) éve alatt; köztük a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol közel kétezren próbálták ki. A tesztek pedig annyira bejöttek, hogy sokan egyből meg akarták venni, és az egész köré akkora hype alakult ki, amilyet még a Cocktail sem tapasztalt egyik játéka előtt sem.

A játék alapméterei is jól néznek ki, lehet kilencen is játszani (legalább négyen kell lenni), 30 perc egy menet, és 14 éves kortól ajánlott. A magyarországi kiadó Reflexshop bejelentése arról nem szól, hogy mikor várható a hazai megjelenés.

 

 

 

Ugyan nagyon nem partijáték, de szintén friss bejelentés:

Az Aftermathban kihaltak az emberek, és a macskák nagyon nem cukik

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva